GDCK Ivanec: U utorak akcija dobrovoljnog darivanja krvi Foto: ilustracija

GDCK Ivanec: U utorak akcija dobrovoljnog darivanja krvi

J.Š./Varaždinske vijesti | 14.11.2021. u 18:00h | Objavljeno u Društvo

GDCK Ivanec poziva da se uključite u akciju dobrovoljnog darivanja krvi u prostorijama restorana „Ivančica“ u Lepoglavi, u utorak, 16. studenoga od 9:00 do 12:00 sati.

Akcija će se održati za građane šireg lepoglavskog područja te sve ostale koji se žele pridružiti akciji darivanja krvi.

- Ukoliko ste postojeći darivatelj molimo Vas da se odazovete, a isto tako Vas potičemo da širite glas o dobrovoljnom darivanju i na taj način potaknete nove darivatelje na uključivanje u akcije. Ako poznajete neku zdravu osobu koja zadovoljava sve uvjete da postane darivatelj, potaknite ih, možda će upravo njihova doza krvi nekome spasiti život - poručuju iz GDCK-a Ivanec.

Napominju i da osobe koje su preboljele COVID-19 mogu pristupiti darivanju krvi protekom 28 dana od ozdravljenja, odnosno prestanka simptoma, također osobe koje su primile cjepivo mogu dati krv 48 sati nakon cijepljenja.

- Molimo darivatelje da sa sobom imaju i zdravstvenu iskaznicu radi ažuriranja podataka te je svim darivateljima nakon akcije osiguran zahvalni obrok - napominju.