GDCK Ivanec: Slijede još dvije akcije darivanja, odazovite se

J.Š./Varaždinske vijesti | 12.12.2020. u 19:47h | Objavljeno u Društvo

S obzirom na to da se bliži kraj godine iz GDCK Ivanec iznose planove za sljedeću godinu. Tako navode da je u 2021. godini u planu održati 20 akcija darivanja koje će se održati u Ivancu, Lepoglavi, Klenovniku i Maruševcu odnosno prostorijama GDCK Ivanec te Ivančice d.d., Restoranu Ivančica, prostorijama Bolnice Klenovnik i Općine Maruševec.

Za 2021. ukupno GDCK Ivanec na svojim akcijama planira prikupiti 1180 doza krvi što je manje nego prethodne godine kada je u planu bilo 1640. Uz navedeno, GDCK Ivanec surađuje sa Transfuzijskom službom Opće bolnice Varaždin gdje je planirano prikupiti 1080 doza krvi kroz 2021. godinu, dakle u planu za 2021. godinu je 2260 doza krvi u odnosu na 2720 prethodne godine.

Sukladno trenutačnoj epidemiološkoj situaciji, akcije darivanja će se nastaviti odvijati uz najviše higijenske standarde, bez grupiranja darivatelja krvi, u prostorijama koje će biti očišćene, prozračene i dezinficirane. Darivanje će se održati na način da u prostoriji ne bude istovremeno više od 5 darivatelja zbog sigurnosti svih. Uz sve navedene preporuke i mjere, darivateljima će se na odlasku uručiti zapakirani zahvalni obrok kako bi se izbjeglo okupljanje darivatelja prilikom konzumiranja istog.

- Zajedničkim naporom i odgovornim ponašanjem možemo pomoći zdravstvenim ustanovama da neometano rade i uvijek na zalihama imaju dovoljne količine krvi. Potičemo Vas da nastavite sudjelovati i potičete druge da se također uključe u akcije dobrovoljnog darivanja te da zajedno služimo kao dobar primjer drugima. Do kraja 2020. godine čekaju nas još dvije akcije na kojima možete sudjelovati, a to su Klenovnik i Ivančica u trajanju od 9:00-11:00 u prostorijama Bolnice Klenovnik, odnosno 12:00-14:00 u prostorijama Ivančice d.d. i akcija Ivanec muški u trajanju od 9:00-13:00 sati u prostorijama GDCK Ivanec. Ukoliko ste postojeći darivatelj ili poznajete nekoga tko bi mogao to postati, molimo Vas da sudjelujete u akciji te potaknete drugoga na sudjelovanje. Trenutno nedostaju krvne grupe A+, A-, 0-, B-, AB+ i AB-. Situacija sa zalihama je vrlo loša, stoga je bitnije nego ikad da sudjelujete - kažu iz GDCK Ivanec, dodajući da će svaki darivatelj koji će sudjelovati na akcijama dobrovoljnog darivanja krvi do kraja godine, dobiti prikladan poklon, pamučnu maskicu s logom GDCK Ivanec.

GDCK111.jpg

GDCK2.jpg

Označeno u