GDCK Ivanec: Osnovnoškolci i Zvončići pomažu siromašnim obiteljima Foto: GDCK Ivanec

GDCK Ivanec: Osnovnoškolci i Zvončići pomažu siromašnim obiteljima

I.D./Varaždinske vijesti | 27.11.2015. u 08:09h | Objavljeno u Društvo

U akciji "Solidarnost na djelu 2015" Hrvatskog Crvenog križa, pod motom "Vaš dar za pravu stvar", u OŠ Klenovnik, OŠ Radovan, OŠ Donja Voća, OŠ Višnjica, OŠ Kamenica, OŠ Bednja, OŠ Lepoglava i PŠ Salinovec prikupljeno je ukupno 504 kg, 800 komada i 55 l raznih prehrambenih proizvoda, te 226 komada raznih higijenskih proizvoda.

Prikupljanje hrane organizirano je po razredima, na način "jedan razred - jedan dar", a iz prikupljenih namirnica volonteri Gradskog društva Crvenog križa Ivanec složit će prehrambeno-higijenske pakete za socijalno-ugrožene obitelji iz evidencije GDCK Ivanec.

- Robu su iz škola i ovog puta preuzeli, tj. prijevoz i volontere osigurali naši suradnici iz Odgojnog doma Pahinsko Ivanec, na čemu im zahvaljujemo - istaknuli su iz GDCK Ivanec.

Ujedno, u sklopu akcije Solidarnost na djelu, u tijeku je prikupljanje financijskih sredstava putem novčanih bonova zahvalnosti. Do 24. studenoga prikupljeno je ukupno 7.236 kn od prodaje bonova u školama i tvrtkama te 1.350 kn uplatom od pravnih osoba. Od prikupljenih sredstava GDCK Ivanec kupit će hranu i higijenu za pomoć socijalno ugroženim obiteljima iz evidencije Društva.

Također, djeca i njihove tete iz grupe "Zvončići" Dječjeg vrtića "Ivančice" Ivanec posjetili su 23. studenoga ivanečko društvo Crvenog križa kako bi uručili poklone koje su izradile njihove vrijedne ručice, zajedno s njihovim roditeljima i tetama na kreativnoj radionici. Za djecu iz socijalno-ugroženih obitelji izradili su tako ukrasne kutije u koje su stavili svoje igračke, slatkiše i još pokoju stvarčicu kako bi poklončići bili što ljepši i veseliji.

Pripremljeno je ukupno 26 poklona koji su uključivali po još jednu kutiju prehrambenih i higijenskih proizvoda.

- Mi u Crvenom križu možemo sa sigurnošću reći da će ovo biti krasna dopuna našeg projekta "Zajedno za djecu", u sklopu kojeg pomažemo djeci koja dolaze iz socijalno-ugroženih obitelji, kao i ostalim obiteljima s djecom iz evidencije GDCK Ivanec. Ovo će im biti prekrasan dar za Božić - istaknula je Jasminka Ruhek, ravnateljica GD Crvenog križa Ivanec, i zahvalila svima koji pomažu u njihovom radu.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci