GDCK Ivanec: One slabijeg imovinskog statusa opskrbili zaštitnim maskama i dezificijensima

J.Š./ Varaždinske vijesti | 22.2.2021. u 08:00h | Objavljeno u Društvo

Odlukom članova Skupštine GDCK Ivanec, kao najvišeg tijela upravljanja, na sjednici koja je održana krajem 2020.g. odlučeno je da se sredstva članarinom prikupljenom u 2020.g. u cijelosti utroše u kupnju i raspodjelu zaštitnih maski i dezinfekcijskih sredstava obiteljima koje žive u siromaštvu i riziku od siromaštva.

- Slijedom aktualne epidemiološke situacije i mjera, od strane naših operativaca na terenu (djelatnika i volontera) uočena je potreba za navedenim osobito za obitelji koje imaju djecu - kažu iz GDCK-a Ivanec.

Slijedom navedenog (uzimajući u obzir da je iz projekta HCK ''Čuvajmo ih'' u 2020.g podijeljeno 233 litara dezinfekcijskih sredstava i 11.650 kom maski za naše korisnike starije od 65 godine) za obitelji s djecom, korisnike Socijalnog programa GDCK Ivanec kupljen je 141 komad gelova za dezinfekciju i dezinficijensa za kućanstva, te 2700 komada zaštitnih maski, te utrošeno 4.482,00 HRK, od ukupno prikupljenih 4.462,00 kn HRK članarinom GDCK Ivanec. GDCK Ivanec broji 2734 članova.

- Na taj način pomoći ćemo 205 članova kućanstva/korisnika, sa 110-tero djece do 18 godina starosti, odnosno 41 višečlanu obitelj, te obitelji/kućanstva starosti do 50-65 godina starosti:223 obitelji, odnosno 257 članova. Isporuka prema obiteljima kreće tijekom idućeg tjedna - kažu.

Prethodne godine HCK uveo je nove pristupnice za članstvo, koje djelatnici i volonteri dijelile na akcijama dobrovoljnog darivanja.

- Pristupnice smo također slali poštom građanima koji su prethodnih godina bili članovi, volontirali ili na bilo koji način pridonijeli našem društvu, a grupno skupljanje članarine obavljamo u školama i drugim kolektivima s kojima surađujemo u Tjednu HCK koji se svake godine obilježava od 08.-15. svibnja. Ukoliko još niste, u to vrijeme prilika je da postanete našim članom - napominju.

Narednih godina prikupljena novčana sredstva od članarina, planiraju koristiti za isplate potpora i pomoći članovima GDCK Ivanec sukladno potrebama (npr. pomoć za kupnju lijekova, pomagala, pomoć osobama oboljelima od teških bolesti i slično), što će se definirati idućom odlukom Skupštine GDCK Ivanec.

Član Hrvatskog Crvenog križa je osoba koja redovito-jednom godišnje plaća članarinu, te koja se formalno složila s uvjetima o članstvu prema Statutu i u pravilu može birati i biti biran u predstavnička tijela HCK. Članove dijele na aktivne odrasle (u koje spadaju i članovi skupštine GDCK Ivanec) te mlade, dobrovoljne darivatelje krvi, te počasne članove. GDCK Ivanec ima 4 počasna člana, od kojih je jedan od njih, g. Franjo Vrabelj, ujedno i počasni član Hrvatskog Crvenog križa.

Označeno u
Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci