FPV dronovi i injekcijsko brizganje u IoT-u teme 2. Makerz Meetupa Varaždin Foto: TechPark

FPV dronovi i injekcijsko brizganje u IoT-u teme 2. Makerz Meetupa Varaždin

Varaždinske vijesti | 11.3.2022. u 20:15h | Objavljeno u Društvo

U četvrtak, 17. ožujka u 17:30 sati, u event prostoru Tehnološkog parka Varaždin (Zagrebačka 89) održat će se 2. po redu Makerz Meetup.

Makerz Meetup Varaždin je lokalni meetup za sve koji žele usvajati i dijeliti znanje i iskustvo u svim područjima stvaranja fizičkih proizvoda. Meetup se održava u Varaždinu prosječno jednom u tri mjeseca. Kroz 20-minutna predavanja i interaktivni Q&A donosi uspješne (i neuspješne) priče poduzetnika koji se bave razvojem i prodajom fizičkih proizvoda korištenjem tehnologija poput 3d skeniranja, 3d printa, laserskog rezanja, CNC-a i sl.

MakerzMeetup_najava_08032022_1.jpg

Cilj meetupa je dijeljenje znanja, poticanje suradnje između sudionika meetupa i općenito druženje stručnjaka i entuzijasta u području razvoja fizičkih proizvoda.

Organizator meetupa je Makerspace Varaždin (www.makerspace.com.hr) koji djeluje u Tehnološkom parku Varaždin.

Teme 2. Makerz Meetupa Varaždin:

1. Timon Terzić (Looma film and sound) - FPV dronovi

Prva tema posvećena je FPV dronovima, a predstavit će ju Timon Terzić, kreativni direktor i pilot drona u Looma film and sound Varaždin. Pojedini projekti zahtijevaju specifične kadrove koji nisu mogući off-the-shelf dronovima, stoga Timon samostalno izrađuje FPV dronove prilagođene za upotrebu u profesionalnom okruženju.

2. Goran Kanižaj (Mobilisis) - Izrada kućišta za IoT uređaje postupkom injekcijskog brizganja

Drugu temu donosi Goran Kanižaj, suosnivač i predsjednik Uprave Mobilisis-a. Goran će pričati o izradi kućišta za IoT uređaje postupkom injekcijskog brizganja. Od samog osnutka Mobilisis razvija svoje inovacije oko Industrije 4.0., IoT-ja i mobilnosti. Zaposlenici Mobilisis-a igraju značajnu ulogu u tome. Zapošljavaju uspješne stručnjake čije individualne razlike jačaju njihove timove. Danas zapošljavaju oko 100 zaposlenika i vlasnici su nekoliko međunarodnih patenata.

Program 2. Makerz Meetupa:

17:30 Timon Terzić (Looma film and sound) - FPV dronovi
18:00 Goran Kanižaj (Mobilisis) - Izrada kućišta za IoT uređaje postupkom injekcijskog brizganja
18:30 Pizza & pivo hangout u Techparku

Prijave za sudjelovanje: www.meetup.com/makerz-meetup-varaždin/

MakerzMeetup_najava_08032022_2.jpg

MakerzMeetup_najava_08032022_3.jpg