Fotografija "Sinergija Sunca sa Zemljom" Foto: Boris Jagetić Daraboš

Fotografija Ivančanina B. Jagetića Daraboša u kalendaru DHMZ-a za 2019.

Varaždinske vijesti | 15.12.2018. u 21:22h | Objavljeno u Društvo

Fotografija Ivančanina Borisa Jagetića Daraboša, aktualnog voditelja Turističke zajednice grada Ivanca, uvrštena je u 12 najboljih tematskih meteoroloških fotografija i objavljena u kalendaru Državnog hidrometeorološkog zavoda Hrvatske za 2019. godinu.

Riječ je o fotografiji kojom se autor prethodno prijavio na natječaj za najbolje meteorološke fotografije koji je raspisala Svjetska meteorološka organizacija (WMO), a iz čijeg je albuma s motivima iz Hrvatske DHMZ izabrao najreprezentativnije za vlastiti kalendar.

Jagetićeva fotografija krasi izdanje kalendara za srpanj 2019.

Velik je to uspjeh autora koji se inače fotografijom amaterski bavi od osnovnoškolskih dana i koji se svojim radovima prvi put odlučio prijaviti na jedan tako velik natječaj.

Svoju fotografiju naslovio je "Sinergija Sunca sa Zemljom", a kako je motiv snimljen na Kozjaku (Ivančica), ona je ujedno i najljepša promocija Ivanca, Ivančice te geografskih i prirodnih ljepota ivanečkog kraja.

Inače, tema ovogodišnjeg natječaja bila je "Sunce, Zemlja i vrijeme", što će ujedno biti i slogan Svjetskog meteorološkog dana 2019. godine.

Uz kalendar DHMZ-a, fotografija B. Jagetića Daraboša bit će objavljena i u drugim budućim nekomercijalnim publikacijama DHMZ-a, a očekuje ga i priznanje Svjetske meteorološke organizacije.

fotografija-boris-jagetic-darabos_2.jpg

fotografija-boris-jagetic-darabos_3.jpg

fotografija-boris-jagetic-darabos_1.JPG