FOTO Ženska inicijativa HNS-a Varaždin i ove godine uručila donaciju Pedijatriji Foto: Krešimir Đurić

FOTO Ženska inicijativa HNS-a Varaždin i ove godine uručila donaciju Pedijatriji

Varaždinske vijesti | 7.12.2023. u 18:35h | Objavljeno u Društvo

Članice Ženske inicijative HNS-a Varaždin u svojoj tradicionalnoj akciji, u suradnji s Podružnicom HNS-a Varaždin i Županijskom organizacijom HNS-a Varaždinske županije, darivale su Odjel pedijatrije Opće bolnice Varaždin u četvrtak, 7. prosinca, povodom dana Grada Varaždina i nadolazećih božićnih blagdana.

HNS_donacija_pedijatrija_Varazdin_07122023_1.JPG

Među darovima bili su televizor, nekoliko pulsnih oksimetara te igračke, slikovnice, bojanke i voće za najmlađe pacijente.

Darivanju su prisustvovali Andreja Parlaj, predsjednica Ženske inicijative HNS-a, Mirko Korotaj, v.d. predsjednika HNS, Krunoslav Lukačić, predsjednik ŽO HNS Varaždinske županije, te Igor Klopotan, predsjednik Podružnice HNS-a Varaždin.

HNS_donacija_pedijatrija_Varazdin_07122023_2.JPG

- Ovo je naša tradicionalna akcija darivanja, koju smo pokrenuli još 2008. Na ovaj način pokazujemo našu ljubav i poštovanje prema djelatnicima Odjela pedijatrije koji se svakodnevno bore za zdravlje i živote naše djece, ali i pacijentima odjela. Djeca ponajviše zaslužuju našu pažnju i brigu, a ovim skromnim poklonima želimo uljepšati njihov boravak u bolnici, te im pružiti malo radosti i veselja u ovom blagdanskom razdoblju - poručila je Andreja Parlaj.

Klopotan je istaknuo kako "HNS ima dugu i bogatu tradiciju humanitarnog djelovanja i brige za najugroženije članove našeg društva".

HNS_donacija_pedijatrija_Varazdin_07122023_4.JPG

- Ovo je jedan od onih dana kada se osjećam ponosno i sretno što sam dio Hrvatske narodne stranke. HNS je stranka koja se zalaže za kvalitetno i dostupno zdravstvo za sve građane! Danas smo to pokazali i dokazali na djelu, darivajući djecu na odjelu pedijatrije u Varaždinu. Nadamo se da će naša donacija pomoći unapređenju uvjeta liječenja i oporavka djece na Odjelu pedijatrije - istaknuo je.

Pohvalu liječnicima, sestrama i ostalom medicinskom i nemedicinskom osoblju koji rade na Odjelu pedijatrije i koji se nesebično i predano brinu za zdravlje i dobrobit djece uputio je i Mirko Korotaj, v.d. predsjednika HNS-a.

HNS_donacija_pedijatrija_Varazdin_07122023_3.JPG

- Ovo je prilika da zahvalimo svima koji su sudjelovali u prikupljanju sredstava i organizaciji darivanja. Posebno zahvaljujem našoj predsjednici Ženske inicijative HNS-a, Andreji Parlaj, koja je bila glavna koordinatorica ove akcije. Također zahvaljujemo ravnatelju Opće bolnice Varaždin, dr. sc. Damiru Poljaku, i voditeljici Odjela pedijatrije, dr. Branki Maretić, na njihovoj suradnji i gostoprimstvu. Zahvala ide i svom medicinskom i nemedicinskom osoblju Odjela pedijatrije, a mi iz Hrvatske narodne stranke ćemo uvijek biti tu da pomognemo - poručio je Korotaj.

HNS_donacija_pedijatrija_Varazdin_07122023_5.JPG

HNS_donacija_pedijatrija_Varazdin_07122023_6.JPG

HNS_donacija_pedijatrija_Varazdin_07122023_7.JPG

HNS_donacija_pedijatrija_Varazdin_07122023_8.JPG

HNS_donacija_pedijatrija_Varazdin_07122023_9.JPG

HNS_donacija_pedijatrija_Varazdin_07122023_10.JPG