FOTO Završna mobilnost Erasmus+ projekta varaždinske Prve osnovne škole

Varaždinske vijesti | 5.6.2022. u 08:00h | Objavljeno u Društvo

U sklopu Erasmus+ projekta “Learning and improving fluent English” I. OŠ Varaždin prošlog je tjedna ugostila 25 učenika i 11 učitelja iz partnerskih zemalja projekta – Sjeverne Makedonije, Litve, Turske I Italije.

- Radi se o posljednjoj od pet mobilnosti jezičnog projekta na kojoj su na Završnoj konferenciji prikazani rezulatati projekta – pet predstava na engleskom jeziku koje obrađuju i istražuju legendu partnerske zemlje. Tako su učenici šestih razreda I. OŠ Varaždin uključeni u projektne aktivnosti vrlo uspješno prikazali predstavu na engleskom jeziku pod nazivom “Sahmeran” koja prikazuje tursku legendu. – objasnila je koordinatorica projekta učiteljica engleskog jezika Stella Kulaš.

Projekt u trajanju od tri godine u potpunosti je financiran od Agencije za mobilnost i programe Europske unije.
Projektni su partneri sudjelovali na raznim radionicama vezanim uz učenje i poučavanje engleskog jezika dok su u slobodno vrijeme posjetili nacionalni park Plivička jezera i naš glavni grad Zagreb, a upoznali su se i s kulturom i poviješću grada Varaždina kroz “Traženje blaga po gradu Varaždinu” te posjetili Gradski muzej Varaždin.

Učitelje su također u Gradskoj vijećnici primile pročelnice gradskih upravnih odjela Vesna Haluga i Danijela Vusić te izrazile zadovoljstvo provedenim aktivnostima projekta i podržale buduće Erasmus+ projekte I.OŠ Varaždin koja se već godinama može pohvaliti brojim uspješno provedenim projektima.

Galerija slika