FOTO: Završen projekt „Inovativni kurikulum „Cvjećara“

| 7.5.2016. u 16:31h | Objavljeno u Društvo

U Atriju Starog grada u Varaždinu, održana je završna konferencija projekta „Inovativni kurikulum „Cvjećara“ u skladu s europskim standardima kvalitete FLORA+“ kojoj je nositelj Srednja škola „Arboretum Opeka“ iz Marčana dok su partneri na projektu Srednja škola Perinja i Srednja škola Bedekovčina.

-U okviru projekta „Inovativni kurikulum Cvjećara u skladu s europskim standardima kvalitete FLORA+“, završeni su sastanci stručnog tima te je u suradnji s vanjskim stručnjakom za kurikulum izrađen novi, inovativni kurikulum s definiranim ishodima učenja za svaku godinu obrazovanja, što bi moralo potaknuti potencijalne učenike da upištu to određeno zanimanje -istaknula je Livija Faić, predstavnica AZRA -e razvojne agencije Varaždinske županije koja je bila u funkciji voditelja na ovom projektu.

U sklopu prijekta realizirano je studijsko putovanje u Nizozemsku za sve strukovne nastavnike i članove projektnog tima, koji su tom prilikom aktivno sudjelovali na prezentacijama novih sorti i varijateta cvijeća te njihovoj primjeni u cvjenom dizajnu sa novim tehnikama aranžiranja.

-Objeručke smo prihvatili prijedlog i poziv. Učenici i kolege su dobili priliku raditi sa cvijećem koje si mi kao škole nikada nebi mogle priuštiti iz vlastitih sredstava te se usavršavati s ljudima koji su stvarno stručnjaci u tom području – istaknula je Tajana Sedak Benčić, zamjenica ravnatelja Srednje škole Bedekovčina te nadodala kako joj je putovanje u Nizozemsku lijepo iskustvo na kojem su imali prilike vidjeti pogone najsuvremenijeg uzgoja cvijeća i neke tradicionalne načine uzgoja.

-Jako sam ponosna na svoje djelatnike, ali i na druge suradnike iz škola s kojima smo surađivali. Nadam se da će ova priča doprinijeti da i mi u školi u perspektivi imamo dovoljno učenika kako bi se ovo znanje koje je stečeno ovim projektom imalo na koga dalje prenašati–rekla je Rajka Tršinski, ravnateljica Srednje škole „Arboretum Opeka“ te nadodala kako je glavni cilj prijekta potaknuti uvođenje inovativnih sadržaja i metoda rada temeljenih na ishodima učenja u praktičnoj nastavi i stručnoj praksi za zanimanje cvjećar u skladu s europskim mehanizmima osiguranja kvalitete.

Naime projekt „Inovativni kurikulum „Cvjećara“ u skladu s europskim standardima kvalitete“ FLORA+ odobren je iz Europskog socijalnog fonda u sklopu programa Razvoj ljudskih potencijala 2007.-2013. Ukupna vrijednost projekta je 1,6 milijuna kuna bespovratnih sredstava te se projekt provodi od 20. svibnja prošle godine i još traje desetak dana.

Na predstavljanju su među ostalim prisustvovali i Alen Kišić, dožupan Varaždinske županije, Tajana Sedak Benčić, zamjenica ravnatelja Srednje škole Bedekovčina, Krunoslav Lukačić, direktor AZRE i ostali.

Galerija slika