FOTO: Vinogradari iz Tužna uspješno organizirali biciklijadu "Z biciklinom v gorice" Foto: Varaždinska županija / Općina Vidovec

FOTO: Vinogradari iz Tužna uspješno organizirali biciklijadu "Z biciklinom v gorice"

I.D./Varaždinske vijesti | 23.4.2016. u 17:51h | Objavljeno u Društvo

Udruga vinogradara i voćara "Sveti Antun" Tužno, u suradnji s Povjerenstvom za razvoj ruralnog turizma Općine Vidovec i Biciklističkim društvom Sloga iz Varaždin, u subotu je organizirala prvu biciklijadu "Z biciklinom v gorice".

Na startu na parkiralištu ispred Autoservisnog centra u Varaždinu okupilo se 60-ak biciklista svih dobi. Predsjednik udruge vinogradara i voćara Ivan Pozder bio je zadovoljan odazivom na prvu biciklijadu koju organiziraju – vinogradari.

Tri su razloga zbog kojih smo se odlučili na organizaciju biciklijade. Prvi je taj što je kretanje preduvjet zdravog života. Drugi je društveni život. Malo smo "tanki" na tom području. Nadam se da ćemo kroz ovakva druženja potaknuti malo više druženja i društvene tolerancije. Treći je spajanje ugodnog i korisnog – rekao je predsjednik udruge.

Zadnjih nekoliko godina imamo Povjerenstvo za razvoj ruralnog turizma koje je u organizaciji ove biciklijade. Bitno je da su sve udruge uključene u organizaciju, i Udruga žena, KUD, Udruga vinogradara. Želimo da manifestacija postane tradicionalna i da ljudi vide što imamo u našoj općini, da promoviramo tužanske brege, šume i vinske ceste – rekao je načelnik općine Vidovec Bruno Hranić dodavši da kod njih djeluje 20-ak vrlo aktivnih udruga koje organiziraju brojne manifestacije.

Biciklijadu je podržao i zamjenik župana Varaždinske županije Alan Košić.

– Ovo je hvalevrijedna inicijativa koja doprinosi cikloturizmu, ali i zdravlju građana. Županija će podržati svaku takvu inicijativu. Danas se mjeri tlak i šećer u krvi tako da građani mogu kontrolirati svoje zdravlje. I Biciklističko društvo Sloga se pobrinulo za tehničku podršku biciklistima. Svi zajedno su to organizirali, a mi ćemo ih i dalje podržavati jer je ovo jedna lijepa i zdrava akcija – najavio je Košić.

Nakon kraće okrjepe kod Osnovne škole u Nedeljancu i kod općinske zgrade u Vidovcu, za koju su se pobrinuli Udruga žena Vidovec i DVD Nedeljanec-Prekno, na cilju u vinogradu Udruge vinogradara i voćara sveti Antun Tužno bicikliste je dočekao besplatan grah Udruge branitelja i veterana Domovinskog rata Općine Vidovec.

 

Galerija slika