FOTO: Vinički učenici obilježili Dan škole Školskim Markovim sajmom

M.P./Varaždinske vijesti | 23.4.2016. u 08:06h | Objavljeno u Društvo

Vjetrenjače, svijećnjaci, cvijeće, čajevi, melemi, sapuni, nakit i još mnoge raznovrsne rukotvorine viničkih osnovnoškolaca mogle su se po povoljnim cijenama kupiti u sklopu Školskog Markovog sajma održanog u petak, 22. travnja, povodom Dana škole.

Osim učenika OŠ Vinica, svoje su rukotvorine izložili i učenici PŠ Gornje Ladanje i PŠ Natkrižovljan, ali i članovi Učeničke zadruge „Vrčeki“. Usto, pridružili su im se mališani iz Dječjeg vrtića „Sreća“ te članice udruge žena koje djeluju na području općine.

- Dan škole željeli smo obilježiti na malo drugačiji način, a ovako smo istovremeno prezentirali rukotvorine koje su učenici napravili u slobodno vrijeme ili u sklopu školskih aktivnosti te im s druge strane pokušali razviti poduzetnički duh. Ujedno, cilj nam je bio približiti se lokalnoj zajednici, dok će se sredstva prikupljena prodajom iskoristiti za sufinanciranje završnog izleta - kaže ravnatelj Nenad Mesek.

Paralelno sa sajmom, održan je i Kviz znanja u kojem su sudjelovali učenici sedmih razreda, a novčanu nagradu koju su osvojili dobro će im doći za džeparac za maturalno putovanje.

>> Bogat program proslave Dana općine Vinica