FOTO Veselo uoči prve adventske nedjelje na trgovima i ulicama Varaždina

vv | 3.12.2023. u 00:16h | Objavljeno u Društvo

Nije bilo obećavajuće zbog kišnog (po)podneva, ali ipak večeras ipak nije manjkalo zabave i veselja na ulicama i trgovima varaždinskoga gradskog središta prve adventske subote tijekom čije večeri su pale prve pahulje.

Za dobro ozračje pobrinuli su se glazbeni sastavi, ali i sami posjetitelji, koji su uživali kako u glazbi, tako i okićenim javnim prostorima i prigodnoj ponudi u kućicama, koje bi se mogle otvoriti i ranije, poput kobasičara, budući da posjetitelji barem vikendom dolaze i prije 17 sati, i to neki iz drugih zemalja, osobito Slovenije.

Uz Korzo, koje je i ove godine mjesto najveće pozornice i jelke u gradu te solidne ponude nasuprot osvijetljene obnovljene Gradske vijećnice, okićen je i obližnji Franjevački trg, kao i Kapucinski trg s klizalištem te Stančićev. Tu, točnije dvorištu palače Sermmage, nalazi se najveće ovogodišnje iznenađenje, a nasuprot njega dopadljivo uređen prilaz lančanoj kuli. Prava je šteta što i prostor iza nje, odnosno okoliš Staroga grada, nije barem malo okićen, a još više što ove godine nije okićena Gundulićeva ulica u kojoj još traju radovi..