FOTO Župan Anđelko Stričak priredio prijem za sudionike međunarodnog folklornog festivala COFA Foto: 4K Studio

FOTO Župan Anđelko Stričak priredio prijem za sudionike međunarodnog folklornog festivala COFA

Varaždinske vijesti | 14.7.2023. u 13:55h | Objavljeno u Društvo

Sudionike međunarodnog folklornog festivala COFA, koji se u Varaždinu i diljem Varaždinske županije održava od 9. do 14. srpnja, u Županijskoj palači primio je župan Varaždinske županije Anđelko Stričak.

Zaželjevši im dobrodošlicu u Varaždinsku županiju, župan ih je upoznao s bogatom poviješću, kulturom, ali i geografskim obilježjima županije u kojoj žitelji posebno cijene i njeguju svoju kulturnu baštinu, tradiciju, običaje, narodne nošnje.

- Drago mi je što vas mogu pozdraviti i u Županijskoj palači, nakon što sam u vašim impresivnim nastupima uživao u Općini Visoko. Hrvatska je bogata tradicijskom kulturnom baštinom i upravo je ona identitet svake zemlje. Vjerujem kako ste svi ponosni na svoju baštinu, običaje, tradiciju i kulturu. To treba cijeniti i poštivati, kako svoju, tako i tuđu. Drago mi je što je Varaždinska županija i drugu godinu zaredom generalni pokrovitelj ovakve vrste festivala, koji nam u ovo vrijeme izazova itekako dobro dođe. Glazbu, pjesmu, ples, razumiju svi, to je radost i veselje i hvala vam što ste nam to i ove godine pružili diljem Varaždinske županije – rekao je župan Stričak.

Predstavnici folklornih skupina nakratko su se predstavili te zahvalili Varaždinskoj županiji na toploj dobrodošlici i gostoprimstvu.

Na prijemu su sudjelovali i direktorica te idejna začetnica festivala Petra Golubar, direktor Turističke zajednice Varaždinske županije Goran Mališ, kao i tajnik Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Varaždinske županije Pjerino Hrvaćanin.

Podsjećamo, međunarodni folklorni festival COFA okupio je 300-tinjak sudionika iz Meksika, Sjedinjenih Američkih Država, Rumunjske, Poljske, Gruzije i Hrvatske, a folklornu avanturu ove godine ugostila su četiri grada (Varaždinske Toplice, Lepoglava, Novi Marof i Varaždin) te općine Ljubešćica, Visoko i Maruševec.

Službena ceremonija zatvaranja festivala održat će se danas u Kulturnom centru Ivan Rabuzin u Novom Marofu s počekom u 19:30 sati.