FOTO: Varaždinski umirovljenici s lakoćom svladali informatiku i strane jezike Foto: Krešimir Đurić

FOTO: Varaždinski umirovljenici s lakoćom svladali informatiku i strane jezike

I.D./Varaždinske vijesti | 17.12.2019. u 18:24h | Objavljeno u Društvo

U varaždinskoj Gradskoj vijećnici danas su umirovljenicima koji su završili programe obrazovanja Pučkog otvorenog učilišta Varaždin iz informatike i stranih jezika uručene potvrde.

Potvrde im je uručio gradonačelnik Ivan Čehok, pohvalivši umirovljenike, njih ukupno 28, koji su u tri skupine završili jesenske tečajeve informatike te engleskog i njemačkog jezika.

- Ove tri skupine, ali i svi oni umirovljenici koji čekaju, jer su već popunjene i skupine za nove tečajeve, svjedoče o tome da postoji stvarno veliko zanimanje naših umirovljenika za učenjem i stjecanjem znanja. To samo potvrđuje da se ljudi nisu zapustili i da smatraju kako i u starijoj dobi mogu učiti. Temeljni dokument Europske unije jest upravo prema društvu koje uči, promiče cjeloživotno obrazovanje, a Grad Varaždin doista podržava aktivno učenje starijih osoba. Drago mi je da smo s time krenuli prvi u Hrvatskoj, a sad imamo i puno više programa, početnih i naprednih. Sve to skupa govori u prilog tome da je Varaždin stvarno grad obrazovanja - rekao je Čehok.

Podjeli diploma umirovljenicima prisustvovala je i Lana Velimirović Vukalović, ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Varaždin.

- Kao što je gradonačelnik rekao, Grad će i dalje financijski podupirati ovakve programe javnih potreba. Mi u svakom slučaju planiramo nastavak programa s našim umirovljenicima, i to početnih i naprednih tečajeva informatike i stranih jezika, s time da ćemo sljedeće godine upotpuniti ponudu stranih jezika s francuskim, talijanskim i ruskim jezikom, ali to sve ovisi i o interesu. Grupe za postojeće tečajeve su već i više nego popunjene, vidi se da postoji želja i interes, a naši umirovljenici se na našem Učilištu jako dobro druže i umrežavaju pa možemo reći da su to zaista programi unapređenja kvalitete života - naglasila je Velimirović Vukalović.

Dodala je da se razmatra i mogućnost uvođenja tečaja književnosti.

- Vidjet ćemo kakav će biti interes umirovljenika za takav tečaj. Jedna mlada profesorica hrvatskog jezika i književnosti sama nam se ponudila za taj program, a cilj je dodatno oplemeniti program za umirovljenike i omogućiti im kreativno izražavanje kroz pisanje priča. To je ujedno i program međugeneracijske solidarnosti i umrežavanja, za umirovljenike i njihove unuke, kako bi mladi slušali iskustva starijih, razmjenjivali ideje i mišljenja. Plan je zatim te priče kompilirati u zbirku, a iz takvih se kreativnih projekata može izroditi još štošta zanimljivoga - dodala je ravnateljica POU Varaždin.

diplome_umirovljenici_tecajevi_pou_varazdin_02.JPG

diplome_umirovljenici_tecajevi_pou_varazdin_03.JPG

diplome_umirovljenici_tecajevi_pou_varazdin_04.JPG

diplome_umirovljenici_tecajevi_pou_varazdin_05.JPG

diplome_umirovljenici_tecajevi_pou_varazdin_06.JPG

diplome_umirovljenici_tecajevi_pou_varazdin_01.JPG

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci