FOTO Varaždinske barokne večeri tradicionalno zaključene koncertom učenika Glazbene škole Foto: Glazbena škola Varaždin

FOTO Varaždinske barokne večeri tradicionalno zaključene koncertom učenika Glazbene škole

Varaždinske vijesti | 6.10.2022. u 10:42h | Objavljeno u Društvo

Već tradicionalno, i ove je godine festival Varaždinskih baroknih večeri zaključen koncertom mladih glazbenih nada, talentiranih učenika varaždinske Glazbene škole uz Varaždinski komorni orkestar u varaždinskoj Katedrali.

Klaviristi Filip Jaklin, Lucija Čehok, Leonard Kobal, Hana Žiger i Matej Križanić, pjevačice Viktorija Brezarić, Rea Sabol, Lana Stanković-Vrček i Barbara Pokorny , violinisti Tia Galić, Lina Gal Geček, Patrik Bedeković, Eva Barčot, Dora Strelec i Petar Mumlek, violončelistica Paula Malbašić, flautistica Sara Prepelić sa puhačkog odjela i članovi Mješovitog zbora Glazbene škole u Varaždinu dobili priliku nastupiti uz renomirani varaždinski orkestar.

U varaždinskoj Katedrali pred brojnom publikom predstavili su se učenici škole, osnovnoškolci i srednjoškolci, pokazavši svoje glazbeno umijeće i talent izvodeći djela baroknih majstora. Na koncertu su se predstavili učenici koji su uspješno prošli audiciju u varaždinskoj Glazbenoj školi, od kojih su neki već nastupili na natjecanjima, ali i oni koji su po prvi puta izašli pred brojnu publiku.

Mladi su glazbenici istaknuli kako im nije bilo teško pripremati se za audiciju i za vrijeme ljetnih praznika, jer što su uvježbali trebali su pred stručnim povjerenstvom pokazati već na početku nove školske godine.

- Nastupiti uz orkestar san je svakog glazbenika, a Glazbena škola u Varaždinu to omogućava dva puta godišnje svojim učenicima, što je zapravo raritet i mnogo nas nije kroz djetinjstvo imalo tu prigodu. Ovi su mladi talenti varaždinske Glazbene škole još jednom pokazali kako su zasigurno zalog za budućnost da Varaždin i dalje bude grad glazbe i baroka - naglasio je šef Varaždinskog komornog orkestra Krešimir Lazar.

- Velika je čast i učenicima i nama kao školi što upravo festival svjetskog glasa kakav su Varaždinske barokne večeri daje mogućnost nastupa mladima koji iz Glazbene škole u Varaždinu kreću na svoj glazbeni put. Nastupiti uz orkestar i na ovom festivalu poseban je užitak i zasigurno događaj koji se pamti za cijeli život - istaknuo je ravnatelj Glazbene škole u Varaždinu Davor Matačić, čestitajući i učenicima i njihovim profesorima što su pripremili odličan program za 52. Varaždinske barokne večeri.

VBV_koncert_Glazbena_skola_Varazdin_05102022_2.jpg

VBV_koncert_Glazbena_skola_Varazdin_05102022_3.jpg

VBV_koncert_Glazbena_skola_Varazdin_05102022_4.jpg

VBV_koncert_Glazbena_skola_Varazdin_05102022_5.jpg

VBV_koncert_Glazbena_skola_Varazdin_05102022_6.jpg

VBV_koncert_Glazbena_skola_Varazdin_05102022_7.jpg

VBV_koncert_Glazbena_skola_Varazdin_05102022_8.jpg

VBV_koncert_Glazbena_skola_Varazdin_05102022_1.jpg