FOTO Varaždinska dvorišta otvorila svoja vrata, prijepodnevni program privukao brojne posjetitelje

Varaždinske vijesti | 15.6.2024. u 13:55h | Objavljeno u Društvo

Započeo je 9. Festival varaždinskih dvorišta, koji je već od jutarnjih sati privukao brojne posjetitelje. Ovogodišnji festival obuhvatio je do sada najveći broj dvorišta, njih čak 18, u kojima je organizirano nešto više od 100 različitih sadržaja.

Brojnim Varaždincima ovo je jedno od najdražih gradskih događanja koje osim što oplemenjuje povijesnu jezgru, pruža mogućnost domaćim kreativcima, umjetnicima, glazbenicima, udrugama da predstave ono najbolje što Varaždin nudi.

Upravo ta raznolikost kvalitetnog i atraktivnog programa i ovog se puta pokazala veliki mamac za posjetitelje, koji na festivalu imaju prilike i aktivno sudjelovati u raznim radionicama.

Teško je izdvojiti što ih je tijekom subotnjeg prijepodneva najviše zainteresiralo, mnogi su zavirili u Franjevačko dvorište koje je posvećeno rijeci Dravi, mališani su okupirali dvorište palače Sermage uključivši se u radionice sviranja i zanimljivih igara, kao i Uršulinsko dvorište u kojem je predstavljeno bogatstvo dječjeg stvaralaštva.

Velik interes posjetitelji festivala pokazali su i za izložene dijamante i predavanje o medaljarstvu Nikole Vudraga u dvorištu Gradske vijećnice, tradicijske radionice u dvorištu Cvek, te arhitektonsku šetnju Vilom Oblath čije je dvorište prvi put uključeno u ovu manifestaciju…

U svakom slučaju, sve ono što Varaždinci i njihovi gosti nisu stigli tijekom prijepodneva moći će od 16 sati kad dvorišta ponovno otvaraju svoja vrata. Subotnji program završava u 21 sat, a nedjelja donosi nastavak festivalskog druženja od 10 do 13 sati.

Poslijepodnevni dio subotnjeg programa upotpunit će PAN Gledaona na Europskom trgu u sklopu koje je organizirano javno gledanje svih utakmica Europskog nogometnog prvenstva, a s posebnim se nestrpljenjem čeka 18 sati i prva utakmica hrvatske reprezentacije u kojoj su joj protivnik nogometaši Španjolske.

Uz ponudu hrane i pića, za navijače na Europskom trgu  od 16 do 18 i 30 organizirano je besplatno oslikavanje lica u navijačke boje.