FOTO Uzicu Varaždinskog topa na Starom gradu povukla Renata Pocedulić

VV | 14.5.2022. u 17:14h | Objavljeno u Društvo

Danas se na Starom gradu nastavila tradicija pucanja iz Varaždinskog topa, a uzicu je, točno u podne povukla Renata Pocedulić, varaždinska novinarka i humanitarka, dugogodišnja predsjednica "Bedema ljubavi".

- Upravni odbor Udruge Varaždinska građanska garda želio je odati priznanje svim humanitarnim djelatnicama i djelatnicima, a kako je Bedem ljubavi upravo personifikacija tog pojma izbor je pao na dugogodišnju predsjednicu “Bedema ljubavi”, novinarku, od nedugo u mirovini i humanitarku - Renatu Pocedulić. "Bedem ljubavi" osnovan je početkom Domovinskoga rata, u rujnu 1991. godine, kao pokret majki za mir koji se pridružio majkama koje su spašavale mladiće koji su služili vojni rok u svim krajevima nekadašnje Jugoslavije. Po završetku rata svoje djelovanje usmjerili su na aktivnosti podizanja kvalitete življenja mnogočlanih obitelji, bolesne djece, starih, bolesnih i usamljenih osoba. "Bedem ljubavi" usmjeren je i na poticanje mira, toleranciju i suradnju sa svima koji su spremni uključiti se u razne aktivnosti pomaganja ljudima u potrebi. Među korisnicima udruge i romske su obitelji koje žive u okolici, za koje se osim materijalne pomoći organiziraju i razne vrste edukacija iz područja odgoja, zaštite okoliša, kvalitetnijega roditeljstva te niza drugih tema iz svakodnevnoga života - navode Purgari.

Prošle godine "Bedem ljubavi" obilježio je 30 godina rada i djelovanja, a za svoj rad udruga je dobila vrijedna priznanja.

- Uz veliku zahvalnost na predanom radu gospođi Renati želimo dobrodošlicu u našu kuću slavnih - poručuju iz Varaždinske građanske garde.

Sve je zabilježio naš fotoreporter Krešimir Đurić.

Galerija slika