FOTO Uz tebe sam, i tako već 15 godina…

vv | 11.6.2022. u 12:27h | Objavljeno u Društvo

Pjesma, ali ne nekih medijskih zvijezda, već stvarnih, koje, unatoč svemu, hrabro kroče kroz život uz pomoć bližnjih, odjekivala je danas varaždinskim središnjim trgom na kojem je  Udruga savjetovališta „Uz tebe sam“ iz Varaždina obilježavala 15 godina rada. Tim je povodom priređeno događanje pod nazivom „Uz tebe sam – 15 godina“ tijekom kojeg je Udruga predstavila svoj rad, a njezini su se korisnici predstavili  prigodnim točkama, a pridružili su im se i ostali izvođači.

Udruga savjetovališta „Uz tebe sam“ osnovana je 2007. na inicijativu roditelja djece s teškoćama u razvoju Varaždinske županije i Grada Varaždina. Osnovana je s ciljem savjetovanja, edukacije, razvitka i unapređenja psihofizičkih sposobnosti i osamostaljivanja osoba s različitim vrstama teškoća u razvoju.

-Korisnici Udruge su djeca s teškoćama u razvoju, a uključena su djeca s poremećajima u ponašanju, učenju, tjelesnim oštećenjima, djeca smanjenih intelektualnih sposobnosti, mlade osobe s invaliditetom s višestrukim oštećenjima i njihove obitelji, napomenula je predsjednica Marina Kereša u emotivnom obraćanju, govoreći  o mnogobrojnim aktivnostima, radionicama i izletima te predanom radu volontera te nesebičnoj  brizi za djecu s poteškoćama u razvoju i mladim osobama s invaliditetom.

Udruzi koja se predano bavi raznim aktivnostima pomoći i podrške djeci s teškoćama u razvoju, mladim osobama s invaliditetom i njihovim obiteljima na njihovom predanom radu čestitali su zamjenik gradonačelnika Grada Varaždina Miroslav Marković i županijska pročelnica Ljubica Božić.

Udruga uz tebe sam je jedna od onih udruga koje daju dodanu vrijednost svim naporima da se pomogne djeci s poteškoćama u razvoju i njihovim obiteljima. Zahvaljujem se volonterima udruge na predanom radu. Grad Varaždin pomaže udruzi logistički i financijski, pa smo ove godine podigli izdvajanje na 40 tisuća kuna. Jako je bitno da se u našem društvu ne zaborave ranjive skupine građana, a mi u Gradu varaždinu radimo maksimalno da se oni osjete ravnopravnima sa svima nama. Svako dijete je nama isto i treba mu pružiti maksimalnu pomoć.– istaknuo je zamjenik gradonačelnika Marković zaželjevši članovima udruge i nadaje uspješan rad.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.