FOTO „Uršuline zvjezdice" na prijemu u varaždinskoj Gradskoj vijećnici

Varaždinske vijesti | 11.5.2022. u 15:17h | Objavljeno u Društvo

Gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj danas je u Gradskoj vijećnici primio „Uršuline zvjezdice“, zbor Katoličke osnovne škole Svete Uršule iz Varaždina i njihovog voditelja Višeslava Jaklina, učitelja glazbene kulture i orguljaša varaždinske katedrale. Prijemu je nazočila i ravnateljica Katoličke osnovne škole, časna sestra Mihaela Ankica Dumbović.

„Uršuline zvjezdice“ su na nedavno održanoj 22. Smotri glazbenog stvaralaštva djece i mladeži Varaždinske županije te 65. Glazbenim svečanostima hrvatske mladeži, najdugovječnijem natjecanju u Republici Hrvatskoj, osvojile prva mjesta i zlatne plakete na oba natjecanja.

Na državnom natjecanju na kojem su obranile naslov prošlogodišnjih pobjednica, predstavile su se u dvije starosne kategorije, odnosno s dva zbora, od 1. do 5. razreda te od 5. do 8. razreda i u obje osvojile prva mjesta. Pripala im je i posebna nagrada, prijelazni pehar Hrvatskog društva skladatelja za najbolje izvedenu skladbu hrvatskog skladatelja.

Zadovoljstvo mi je vidjeti vas i čuti vaše raspjevane dječje glasove u Gradskoj vijećnici. Zaista nakon svih današnjih ozbiljnih sastanaka i razgovora, nema ljepšeg nego čuti dječju pjesmu i smijeh, a glazba je univerzalni jezik. Čestitam vam na još jednom uspjehu i nagradama koje ste zasluženo osvojile te vam zahvaljujem na promociji našeg Varaždina. Vjerujem da su vam ove nagrade samo dodatan poticaj da napredujete u pjevanju. Grad Varaždin je ponosan što vas ima. Zahvaljujem i voditelju zbora jer znamo da ovakav posao iziskuje veliku posvećenost, a rezultati to i dokazuju.“ – rekao je članicama i članu zbora gradonačelnik Neven Bosilj.

Gradonačelniku su na prijemu zahvalili ravnateljica škole i voditelj zbora Višeslav Jaklin, koji je najavio njihov nadolazeći koncert:

Nakon što smo dvije godine ton i osmijehe morali sačuvati prekrivene maskama, konačno smo se oslobodili i ohrabrili. Kroz dva tjedna planiramo imati zahvalni, prezentacijski koncert, jer ima zaista puno ljudi koji nas žele čuti. U našoj školi ima puno instrumentalista koji su učenici Glazbene škole pa ćemo i njih uključiti tako da to bude suradnja Glazbene i naše škole kojom ćemo podariti i roditeljima, a i ostalim građanima koji žele slušati, nešto lijepo.“ – rekao je Višeslav Jaklin.

Nakon prijema, „Uršuline zvjezdice“ izvele su nekoliko pjesama za gradonačelnika ispred Gradske vijećnice, na zadovoljstvo svih promatrača i slušača na varaždinskom Korzu.