FOTO Učenici OŠ Petrijanec načelniku predstavili projekt "Kak je negdar bilo" Foto: Općina Petrijanec

FOTO Učenici OŠ Petrijanec načelniku predstavili projekt "Kak je negdar bilo"

Varaždinske vijesti | 22.3.2024. u 17:44h | Objavljeno u Društvo

Grupu Građanskog odgoja Osnovne škole Petrijanec posjetio načelnik Željko Posavec. Učenici su mu približili projekt “Kak je negdar bilo” kojim će se predstaviti na Smotri građanskog odgoja u ponedjeljak.

Predložili su mu svoje ideje kako mlade zainteresirati i uključiti u aktivno djelovanje lokalne zajednice.

Načelnik je strpljivo saslušao ideje, a zatim i sam dao određene prijedloge. Potaknuo je učenike da se učlane u Udrugu mladih Petrijanec koja ima financijsku podršku Općine.

- Upoznao nas je sa samim radom Općine, Zakonima, te projektima koji se bave očuvanjem tradicije i kulturne baštine, kao i s projektima s područja ruralnog razvoja. Načelnik je sa sobom ponio plakat Gradskog muzeja o arheološkim nalazima u Petrijancu, brošuru o životu ljudi u prošlom stoljeću i jedne od prvih razglednica Općine Petrijanec. Svojim nas je izlaganjem proveo kroz prošlost našeg mjesta - od same Antike pa do danas. Upotpunio je našu priču i još jednom posjetio učenike da je suradnja lokalnih vlasti i odgojno-obrazovnih ustanova od iznimne važnosti jer se od malih nogu uči kako biti aktivan građanin. Zahvalni smo mu na tome - poručuju iz OŠ Petrijanec.