FOTO: Učenici na Franjevačkom trgu obilježili Europski dan jezika Foto: Krešimir Đurić

FOTO: Učenici na Franjevačkom trgu obilježili Europski dan jezika

Varaždinske vijesti | 26.9.2020. u 14:29h | Objavljeno u Društvo

Udruga "Europski kulturni krug- EKULT" danas je na Franjevačkom trgu u Varaždinu organizirala obilježavanje Europskog dana jezika.

Program obilježavanja održan je pod motom "Deutsch ist nah!", a osmišljen je kroz prezentaciju suvenira sa simbolima Republike Njemačke, koje su izradili učenici, i kratkog zabavnog programa.

U projekt su uključene osnovne škole s područja grada Varaždina - I., II., III., IV., V., VII. Osnovna škola, te osnovne škole s područja Varaždinske županije - Osnovna škola Cestica, Radovan, „A.K.Miošića“ Donja Voća, Petrijanec, „Vladimir Nazor“ Sv. Ilija, Breznički Hum, Tužno, „I.K.Sakcinskog“ Ivanec, Srednja gospodarska škola Varaždin i OŠ Vidovec.

- Višejezično obrazovanje sve više dobiva na važnosti. U smjeru istog obilježava se Europski dan jezika s naglaskom na njemački jezik. Njemački jezik važan je za Varaždinsku županiju kako zbog geografskog položaja na kojem se ona nalazi tako i zbog gospodarstva. U podučavanju naglašen nam je komunikativni pristup usmjeren na govornu komunikaciju i aktivnu uporabu njemačkoga jezika koja je vrlo važna pogotovo u našem podneblju - istaknuli su iz Udruge Europski kulturni krug - EKULT.

Europski_dan_jezika_2020_1.JPG

Europski_dan_jezika_2020_2.JPG

Europski_dan_jezika_2020_3.JPG

Europski_dan_jezika_2020_4.JPG

Europski_dan_jezika_2020_5.JPG

Europski_dan_jezika_2020_6.JPG

Europski_dan_jezika_2020_7.JPG

Europski_dan_jezika_2020_8.JPG

Europski_dan_jezika_2020_9.JPG

Europski_dan_jezika_2020_10.JPG

Europski_dan_jezika_2020_11.JPG