FOTO: Učenici na Franjevačkom trgu obilježili Europski dan jezika Foto: Krešimir Đurić

FOTO: Učenici na Franjevačkom trgu obilježili Europski dan jezika

Varaždinske vijesti | 26.9.2020. u 14:29h | Objavljeno u Društvo

Udruga "Europski kulturni krug- EKULT" danas je na Franjevačkom trgu u Varaždinu organizirala obilježavanje Europskog dana jezika.

Program obilježavanja održan je pod motom "Deutsch ist nah!", a osmišljen je kroz prezentaciju suvenira sa simbolima Republike Njemačke, koje su izradili učenici, i kratkog zabavnog programa.

U projekt su uključene osnovne škole s područja grada Varaždina - I., II., III., IV., V., VII. Osnovna škola, te osnovne škole s područja Varaždinske županije - Osnovna škola Cestica, Radovan, „A.K.Miošića“ Donja Voća, Petrijanec, „Vladimir Nazor“ Sv. Ilija, Breznički Hum, Tužno, „I.K.Sakcinskog“ Ivanec, Srednja gospodarska škola Varaždin i OŠ Vidovec.

- Višejezično obrazovanje sve više dobiva na važnosti. U smjeru istog obilježava se Europski dan jezika s naglaskom na njemački jezik. Njemački jezik važan je za Varaždinsku županiju kako zbog geografskog položaja na kojem se ona nalazi tako i zbog gospodarstva. U podučavanju naglašen nam je komunikativni pristup usmjeren na govornu komunikaciju i aktivnu uporabu njemačkoga jezika koja je vrlo važna pogotovo u našem podneblju - istaknuli su iz Udruge Europski kulturni krug - EKULT.

Europski_dan_jezika_2020_1.JPG

Europski_dan_jezika_2020_2.JPG

Europski_dan_jezika_2020_3.JPG

Europski_dan_jezika_2020_4.JPG

Europski_dan_jezika_2020_5.JPG

Europski_dan_jezika_2020_6.JPG

Europski_dan_jezika_2020_7.JPG

Europski_dan_jezika_2020_8.JPG

Europski_dan_jezika_2020_9.JPG

Europski_dan_jezika_2020_10.JPG

Europski_dan_jezika_2020_11.JPG

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci