FOTO Učenici IV. OŠ Varaždin na smotri učeničkih istraživačkih radova, istraživali - hripavac Foto: IV. OŠ Varaždin

FOTO Učenici IV. OŠ Varaždin na smotri učeničkih istraživačkih radova, istraživali - hripavac

VV | 1.3.2024. u 08:10h | Objavljeno u Društvo

IV. osnovna škola Varaždin sudjelovala je na Međužupanijskoj smotri učeničkih istraživačkih radova "Biosigurnost i biozaštita" koja se održala 28. veljače u Zagrebu.

Na smotri je sudjelovao tim IV. OŠ Varaždin u kojem su bili Paula Bosilj i Mia Kozjak, ali i učenici koji su sudjelovali u pripremi za smotru Janko Klapež, Karlo Vugrin, Lana Adlašić i Lara Bartolić. Mentorica učenicima bila je učiteljica biologije Katarina Barat u pratnji ravnateljice Marjane Boršćak-Sudec.

Smotra se održala u VII. gimnaziji za Središnju Hrvatsku (Grad Zagreb, Istarska, Karlovačka, Koprivničko- križevačka, Krapinsko-zagorska, Međimurska, Primorsko-giranska, Sisačko- moslavačka, Varaždinska i Zagrebačka županija), a sudjelovalo je 15 timova, 30 učenika i 14 mentora te su se oni predstavili izlaganjem svojih radova. Izrađivali su postere te provodili istraživanja.

Učenici IV. OŠ Varaždin proveli su istraživanje na temu prijenosa zaraznih bolesti u školama, pri čemu je naglasak bio na prijenosu hripavca kao kapljične zarazne bolesti u razrednoj i predmetnoj nastavi.

Učenici su dobili zahvalnice za sudjelovanje, bili su motivirani te su lijepo predstavili svoj rad, ističu u IV. OŠ Varaždin.