FOTO Učenici Glazbene škole u Varaždinu oduševili nastupom s Varaždinskim komornim orkestrom Foto: Krešimir Đurić

FOTO Učenici Glazbene škole u Varaždinu oduševili nastupom s Varaždinskim komornim orkestrom

| 19.6.2023. u 10:30h | Objavljeno u Društvo

Atriji palače Erdödy – Patačić sinoć su ispunili zvuci klasične glazbe. Učenici Glazbene škole u Varaždinu oduševili su prisutnu publiku na tradicionalnom koncertu uz Varaždinski komorni orkestar. Talentirani učenici osnovnoškolskog i srednjoškolskog obrazovanja Sara Kos, Paula Dubovečak, Janko Lazar, Paula Malbašić, Klara Sokač, Patrik Bedeković, Filip Jaklin, Barbara Pokorny, Iva Detić, Petra Krajnik, Tonka Tkalec, Paula Jovan, Ivona Borak, Emanuel Kontrec, Fran Keretić i Lucija Turk uz pomoć svojih mentora uspješno su položili audiciju i dobili priliku nastupiti uz orkestar, što je vjerujemo san svakom glazbeniku, a pogotovo onima koji tek pohađaju glazbenu školu.

Pred mnogobrojnom publikom ovi su mladi glazbenici pokazali svoje glazbeno umijeće i talent, a bilo je i onih koji su po prvi puta izašli pred brojnu publiku. Kako učenici i sami ističu, nastupati uz orkestar bar jednom tokom školovanja velika je želja njih većine te sudjelujući na ovoj vrsti koncerta uvijek imaju priliku naučiti nešto novo.

Za svoj su sjajan nastup svi bili nagrađeni pljeskom publike koja je uživala u izvrsnom programu koji su im pripremili učenici i profesori Glazbene škole u Varaždinu. Kao vrsni mentori, predstavnici komornog orkestra na ovakvim su koncertima u prilici svoje znanje i vještine prenijeti na mlade nade varaždinskog i hrvatskog glazbenog života, a članovi Varaždinskog komornog orkestra nisu krili oduševljenje nastupom učenika.

- Nastupiti uz orkestar san je svakog glazbenika, a Glazbena škola u Varaždinu to svoji učenicima omogućava dva puta godišnje, što je zapravo raritet i mnogo nas nije kroz djetinjstvo imalo tu priliku pa stoga ne čudi da je svake godine sve veći broj učenika koji želi nastupiti na ovom koncertu. Kako su koncertima u dvorištu Škole svi mladi talenti još jednom pokazali kako su zasigurno zalog za budućnost da Varaždin i dalje nosi naziv grada glazbe - istaknuo je ravnatelj Glazbene škole u Varaždinu Davor Matačić.