FOTO Učenici Glazbene škole u Varaždinu oduševili nastupom s Varaždinskim komornim orkestrom

Varaždinske vijesti | 2.6.2022. u 15:09h | Objavljeno u Društvo

I ove srijede u Glazbenoj školi u Varaždinu tražila se stolica više na koncertu učenika varaždinske Glazbene škole s Varaždinskim komornim orkestrom.

Mladi i talentirani glazbenici osnovnoškolskog i srednjoškolskog obrazovanja Filip Jaklin, Hana Široki, Lana Stanković – Vrček, Tonka Tkalec, Katarina Malbašić, Petar Mumlek, Morana Vidović, Barbara Pokorny, Nikola Štrlek, Ivan Posavec – Kovač, Lana Mesarić, Darija Gazdek, David Vidović, Jan Strahija, Niko Božek, Ema Kovačić i Dorian Stipčić, uz pomoć svojih mentora uspješno su položili audiciju i dobili priliku nastupiti uz orkestar, što je vjerujemo san svakom glazbeniku.

Pred mnogobrojnom publikom ovi su mladi glazbenici pokazali svoje glazbeno umijeće i talent, a bilo je i onih koji su po prvi puta izašli pred brojnu publiku.

Kako učenici i sami ističu, nastupati uz orkestar bar jednom tokom školovanja velika je želja njih većine te sudjelujući na ovoj vrsti koncerta uvijek imaju priliku naučiti nešto novo.

Za svoj su sjajan nastup svi bili nagrađeni pljeskom publike koja je uživala u izvrsnom programu koji su im pripremili učenici i profesori Glazbene škole u Varaždinu.

Kao vrsni mentori, predstavnici komornog orkestra na ovakvim su koncertima u prilici svoje znanje i vještine prenijeti na mlade nade varaždinskog i hrvatskog glazbenog života, a članovi Varaždinskog komornog orkestra nisu krili oduševljenje nastupom učenika.

- Nastupiti uz orkestar san je svakog glazbenika, a Glazbena škola u Varaždinu to svoji učenicima omogućava dva puta godišnje, što je zapravo raritet i mnogo nas nije kroz djetinjstvo imalo tu priliku pa stoga ne čudi da je svake godine sve veći broj učenika koji želi nastupiti na ovom koncertu - istaknuo je ravnatelj Glazbene škole u Varaždinu Davor Matačić.

Ravnatelj varaždinske Glazbene škole dodao je “kako su ovi mladi talenti varaždinske Glazbene škole još jednom pokazali kako su zasigurno zalog za budućnost da Varaždin i dalje nosi naziv grada glazbe i pozvao sve na sljedeći veliki projekt koji nam spremaju u Glazbenoj školi u Varaždinu, izvedbu Queen Symphony Tolge Kashifa 18. lipnja 2022. na varaždinskom Korzu“.