FOTO U Županijskoj palači u Varaždinu Husarska garda održala redovnu godišnju skupštinu

Varaždinske vijesti | 23.3.2024. u 08:28h | Objavljeno u Društvo

Husarska garda Varaždinske županije održala je redovnu izvještajnu godišnju skupštinu na kojoj su podnesena izvješća o dosadašnjem radu, odrađenim ajtivnostima te su prezentirane buduće aktivnosti kroz plan rada za ovu godinu.

Skupštini su nazočili i pomoćnik pročelnice Upravnog odjela za poslove Skupštine i župana Tomislav Pajtlar, zatim podupirajuće članice Husarske garde, županijska vijećnica Nadica Dreven-Budinski i Ljubica Florijan-Cerovečki, predsjednica Udruge roditelja i udovica poginulih branitelja Domovinskog rata Varaždinske županije kao i predstavnici Pukovnije Orehovački iz Općine Sveti Petar Orehovec.

Izvješće o dosadašnjem radu, ali i plan budućih aktivnosti predstavio je predsjednik Husarske garde Mirko Kramberger zahvalivši se pritom svim članovima na angažmanu i trudu u proteklom razdoblju.

- Biti članom Husarske garde je ponos, čast, ali i obaveza te odgovornost. Odgovornost da baštinimo i njegujemo našu slavnu povijest. Mi to kontinuirano radimo. Nastupajući diljem Hrvatske i inozemstva promoviramo Varaždinsku županiju koja je naš osnivač i glavni pokrovitelj. Osim nastupa i suradnje s ostalim povijesnim postrojbama imamo još nekoliko planova, a među njima je svakako povećanje broja članova, prezentacija rada naše garde učenicima Osnovnih i Srednjih škola te promocija husarstva i konjarstva na ovim prostorima.- rekao je Kramberger zahvalivši se i sponzorima na dosadašnjoj pomoći. Naime, tvrtke Fanon d.o.o., Elektro Kruno te Zagrebačka banka svojim donacijama pomažu rad udruge.

U ime župana Anđelka Stričaka sve prisutne je pozdravio Tomislav Pajtlar, pomoćnik pročelnice Upravnog odjela za poslove Skupštine i župana, ujedno i potpredsjednik Husarske garde naznačivši pritom protokolarno-ceremonijalnu ulogu Husarske garde u svim važnim događajima i manifestacijama koje organizira Varaždinska županija.

- Podrška Varaždinske županije u radu i aktivnostima Husarske garde je neupitna. Imati takvu povijesnu postrojbu je velika čast, ali i obaveza. Naravno i financijska, ali i protokolarna jer nema više događaja u kojem ne sudjeluju Husari. Sretni smo i ponosni jer imamo jako bogatu povijest, a Husarska garda je jedan dio toga. Svojom atraktivnošću svugdje plijene pozornost i cilj garde mora biti privlačenje i uključivanje novih članova. Posebno želim pohvaliti članstvo te rad u Hrvatskom husarskom zdrugu - rekao je Pajtlar.

Galerija slika