FOTO U zdravom tijelu zdrav duh: veliki i mali na biciklijadi u Sračincu povodom Dana obitelji Foto: Općina Sračinec

FOTO U zdravom tijelu zdrav duh: veliki i mali na biciklijadi u Sračincu povodom Dana obitelji

VV | 13.5.2019. u 15:04h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Vrijeme se smilovalo i omogućilo biciklistima svih uzrasta da uživaju na šestoj Biciklijadi općine Sračinec, koja je i ove godine održana povodom Dana obitelji.

Okupljanje je kao i pet godina unatrag bilo kod Doma kulture u Sračincu, a ni trasa kretanja nije se promijenila. Pod budnim okom policije na početku kolone, te vatrogasaca DVD-a Svibovec Podravski na kraju kolone, prošli su kroz Sračinec, Svibovec Podravski, do krajnjeg odredišta na obali starog toga rijeke Drave.

- Kada smo prije šest godina krenuli s ovom idejom, okupilo nas se tek stotinjak. Prošle nas je godine bilo više od 250, a i ove godine više od 200. Biciklijadu zajednički organizira Osnovna škola Sračinec, Udruga mladih, Ženska inicijativa HNS-a i Općina Sračinec, a i ove su nam se godine pridružili i naši vatrogasci DVD-a Svibovec Podravski. Hvala svima koji su sudjelovali u organizaciji! Kao i uvijek, našim smo biciklistima poklonili majice, a za sve je organiziran topli obrok i okrepa na izletištu na Dravi. Veseli me vidjeti ovako veliki broj djece, ali i njihovih roditelja, baka, djedova, baš sve generacija su danas s nama  - istaknuo je načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec.

Nakon što su u laganom tempu stigli do Drave, razgledali su obalu koja svake godine mijenja svoj oblik i pomiče se uslijed djelovanja vode. Ukupna dužina staze bila je oko 13 kilometara, od kojih 9 asfalta i oko 4 kilometra šumskog makadama. Na kraju biciklijade podijeljena je hrana, a djeca su se na izletištu imala priliku poigrati. Bio je to predivan dan proveden u dobrom društvu u prirodi.