FOTO: U zabavi i sa smijehom počele još jedne igre na njemačkom -"Theaterspiele"

J.Š./Varaždinske vijesti | 11.4.2019. u 18:23h | Objavljeno u Društvo

S ciljem promocije njemačkog jezika, ali i razvoja suradnje domaćih i stranih škola danas su u Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu otvorene Dramske igre na njemačkom jeziku "Theaterspiele", a koje će trajati do 13. travnja.

Naime, već 16 godina Udruga za popularizaciju njemačkog jezika na području Republike Hrvatske "Europski kulturni krug - EKULT", uz Osnovnu školu Vidovec te općinu Vidovec, organizira Dramske igre na njemačkom jeziku "Theaterspiele". Gostujuće grupe i gosti dolaze iz Njemačke, Austrije, Srbije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Rumunjske, Mađarske i naravno Republike Hrvatske. Prijavljene su sveukupno 54 grupe s više od 900 sudionika i to od vrtićkog, srednjoškolskog uzrasta do studenata. 

Riječ je o projektu koji je u ovih 16 godina izrastao u međunarodnu manifestaciju uz jaku potporu i pokroviteljstvo Veleposlanstva Republike Njemačke, Zaklade podnavskih Švaba iz Stuttgarta, Središnjeg ureda za školstvo u inozemstvu pri Ambasadi Republike Njemačke, Austrijskog kulturnog foruma, Grada Varaždina, Varaždinske županije, Međimurske županije, Općine Vidovec te brojnih medijskih pokrovitelja.

Cilj Dramskih igara na njemačkom jeziku je promicanje njemačkog jezika na ovom području, razvoj suradnje između škola, osnovnih i srednjih, i vrtića koji sudjeluju i to ne samo na području Republike Hrvatske nego i na međunarodnoj razini.

Cjelokupna manifestacija odvija se u tri dana kroz koje je svakoj dramskoj skupini omogućeno nastupiti sa svojom predstavom na njemačkom jeziku u jedinstvenom prostoru Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu te nije natjecateljskog karaktera. Usto, u okviru Dramskih igara organizirane su i radionice za učenike i učitelje njemačkog jezika na temu "Theater spielen im Deutschunterricht". Program u petak počinje u 16.30, a u subotu od 16.00 sati.