FOTO: U VI. OŠ otvorena izložba učeničkih radova "Moj kvart" povodom proslave Dana 4. MO-a

| 20.9.2016. u 12:59h | Objavljeno u Društvo

Povodom obilježavanja Dana 4. mjesnog odbora Grada Varaždina u VI. osnovnoj školi otvorena je izložba učeničkih radova pod nazivom "Moj kvart" s ciljem da se potakne učenike od malih nogu kako postati aktivan član društva, a posebno svog kvarta.

Učenici i ravnatelj škole Mario Stančić bili su domaćini gradonačelniku Goranu Habušu, predsjedniku Igoru Klopotanu i članovima Vijeća 4. mjesnog odbora te mu prezentirali svoje radove i istaknuli neke ideje kako bi se njihov kvart još bolje uredio.

Gradonačelnik Habuš je istaknuo važnost da škola njeguje kvartovski pristup i djecu uči da grad interpretiraju na temelju svoje ulice.

Na taj način možemo sačuvati grad uređenim. Djeca su crtežima pokazala da vrlo dobro prepoznaju prostor u kojem se nalaze, izrazili svoje želje i očekivanja. Razgovarali smo i o dogradnji škole. Ravnatelj i većina iz Vijeća roditelja inzistiraju da se počne što ranije, da se ne čeka kao što su bili neki prijedlozi – rekao je Habuš.

Klopotan je rekao da su u Vijeću 4. mjesnog odbora okrenuti budućnosti i da postoji dobra suradnja s osnovnom školom, srednjom školom te Sveučilištem Sjever na području mjesnog odbora.

Odlučili smo uz komunalnu problematiku kao što je asfaltiranje ulica i slično zbog kojih nam se ljudi obraćaju, čim prije riješiti projekt dogradnje 6. osnovne škole, koji će uskoro početi. Zamolio sam svoje vijećnike da pomognemo u prikupljanju donacija da napravimo informatičku učionicu za niže razrede. Osam računala postoji, trebali bi prikupiti sredstva za još osam računala da može cijeli razred imati informatiku – kazao je Klopotan dodavši da će večeras na svečanoj sjednici Vijeća 4. mjesnog odbora donirati tri svoje naknade u humanitarne svrhe kao što je i najavio prilikom preuzimanja dužnosti predsjednika. Stoga će uručiti po 1000 kuna 6. osnovnoj školi, Udruzi veterana 7. gardijske brigade "Puma" i humanitarnoj udruzi „Uz tebe sam“.

Naime, 4. mjesni odbor najveći je u Varaždinu, s oko 9.800 stanovnika.

Veličine je gotovo grada Ivanca. Inicijativa je da se podijeli na dva dijela, 4. i novi, 8. mjesni odbor. Imamo „stari“ dio s Trakošćanskom i Ulicom braće Radić te „novi“ dio, Grabanice i POS naselje, a plan širenja grada je upravo u tom dijelu – rekao je gradonačelnik dodavši da je suradnja s Vijećem i građanima izuzetno dobra.

Nakon izložbe gradonačelnik Habuš i predstavnici 4. MO-a obišli su i uređeni mali park kod uzlaza u groblje, preko puta parka za pse te je najavljeno kako će se urediti još jedan dio mjesnog odbora.

-Završavaju se radovi na Sveučilištu Sjever pa će se urediti i trg na tom prostoru. To bi trebao biti moderan trg s klupicama, možda i pametnom klupom – najavio je predsjednik Vijeća 4. MO-a , čestitavši građanima Dan 4. mjesnog odbora te Dan oslobođenja grada Varaždina.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci