FOTO U Varaždinu održano 27. PH u mažoret plesu - 20 Varaždinskih mažoretkinja na Europskom u Beogradu!

Varaždinske vijesti | 13.5.2024. u 11:11h | Objavljeno u Društvo

Varaždin je tijekom vikenda ugostio više od tisuću mažoretkinja iz cijele Hrvatske na 27. Prvenstvu Hrvatske u mažoret plesu.

Sve je započelo jutarnjom smotrom mažoretkinja iz 20 hrvatskih gradova pred gradskom vijećnicom i susretom s gradonačelnikom Varaždina Nevenom Bosiljem te zamjenicom varaždinskog župana Silvijom Zagorec, nakon čega su zaslužnim članovima Hrvatskog Mažoret Saveza dodijeljene strukovne nagrade „Karlo Benko”, „Stanko Mazor” i „Anđelko Zorković” za postignuća i doprinos razvoju mažoret plesa u satruci i izvan nje.

Ova posljednja nagrada „Anđelko Zorković” ustanovljena je po osnivači u prvom predsjedniku Hrvatskog Mažoret Saveza, ujedno osnivaču i dugogodišnjem predsjedniku Varaždinskih mažoretkinja Anđelku Zorkoviću.

Obilježavajući 30 godina postojanja Varaždinske su mažoretkinje organizacijom ovoga Prvenstva ujedno proslavile svoj rođendan, a kao rezultat svega nakon solidnih nastupa ostvarile i plasman na Europsko prvenstvo u mažoret plesu koje će u kolovozu biti održano u Beogradu.

U 6 različitih kategorija na PH čak 20 Varaždinki je izborilo nastup na Europskom prvenstvu - kadetska formacija, kadetski duo Lena Lakosil i Tia Leona Grabarić, juniorkski solo Manuela Geček i juniorski duo Petra Tržec i Mia Crnčec.

Na dodjeli medalja i pehara uz objavu rezultata u dvorani Arena u nedjelju navečer bili su zamjenik varaždinskog gradonačelnika Miroslav Marković, direktorica Turističkog ureda grada Jelena Toth, pročelnik grada za sport Dražen Cesar, predstavnik Muzeja anđela Josip Prstec, obitelj pok. Anđelka Zorkovića, te predstavnici sponzora.

- Iako je večernja ceremonija objave rezultata potrajala - zadovoljstvo nakon izvrsne organizacije Državnog prvenstva u mažoret plesu ostaje, pa korstim priliku zahvaliti svim volonterima koji su ovih dana dali sve od sebe da ovu manifestaciju održimo na najvišem mogućem nivou – kazao je na kraju predsjednik Hrvatskog Mažoret Saveza Alen Šćuric, zahvalivši tako svim pojedincima na njihovu uloženom trudu.

- Ljestvicu je Varaždin podignuo visoko pa je pitanje hoćemo li je ubuduće na isti način moći slijediti – kazao je Šćuric.

Na kraju velika zahvala ide gradu Varaždinu, Turističkom uredu, Zajednici sportskih udruga grada, Varaždinskoj županiji kao i tvrtkama koje su omogućile da Varaždin prvi puta bude domaćin ovog događaja.