FOTO U sklopu Špancirfesta podijeljena priznanja i otvorena izložba Centra izvrsnosti za likovnu umjetnost

IHR/Varaždinske vijesti | 26.8.2021. u 11:26h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Svečano je bilo u utorak, 24. kolovoza u atriju palače Sermage: podijeljena su priznanja polaznicima za rad u Centru izvrsnosti iz likovne umjetnosti koji djeluje u sklopu Srednje strukovne škole Varaždin, a otvorena je i izložba radova učenika u atriju palače Sermage.

Riječ je o jedinom Centru izvrsnosti koji je tijekom prošle školske godine nastavu odradio uživo jer zbog specifičnosti rada i pristupa nije bilo moguće ništa odraditi na daljinu. Rad svih grupa tako je održan intenzivnijim tempom, a rezultati rada su predstavljeni na izložbi. U prošloj školskoj godini Centar je pohađalo ukupno 46 polaznika, a od prošle školske godine u rad Centra mogu se uključiti i učenici nižih razreda osnovnih škola.

Centar izvrsnosti iz likovne umjetnosti zamišljen je kao mjesto rada s darovitim učenicima osnovnih i srednjih škola koji pokazuju sklonost prema području likovne kulture, crtanja, konstruiranja i dizajna te potiče radoznalost, istraživanje i samostalno mišljenje i stvaralaštvo. Rad se realizirao u malim grupama te individualiziranim pristupom svakom učeniku, a s početkom školske godine bit će objavljen poziv za uključivanje polaznika u rad Centra u novoj školskoj godini.