FOTO U OŠ Sveti Ilija sv. Nikola se izgubio, ali je srećom pronašao put do nestrpljivih mališana Foto: OŠ Sveti Ilija / Gordana Šimunec

FOTO U OŠ Sveti Ilija sv. Nikola se izgubio, ali je srećom pronašao put do nestrpljivih mališana

VV / T. Slunjski | 7.12.2019. u 17:33h | Objavljeno u Društvo

U društvu dvoje prekrasnih anđela, sveti je Nikola jučer posjetio OŠ "Vladimir Nazor Sveti Ilija.

Učenici razredne nastave i njihove učiteljice okupili su se u školskoj dvorani i omiljenog sveca dozvali su pjesmom. Pjesma se orila školom i sveti Nikola koji je nakratko zalutao školskim hodnicima uspio je pronaći put do učenika koji su ga s nestrpljenjem čekali.

Oduševljeni dolaskom sveca duge sijede brade, s biskupskim štapom i mitrom na glavi, učenici su mu zapljeskali i još jače zapjevali. Sveti Nikola ih je pozdravio, porazgovarao s njima, a uspio ih je i nasmijati zahvaljujući svom prirođenom smislu za humor. Poručio im je da budu dobri prijatelji i učenici kako bi ih posjetio i sljedeće godine. Rekao im je i da su mu ove godine ravnateljica škole Anđelka Rihtarić te načelnici Općine Sveti Ilija Marin Bosilj i Općine Beretinec Igor Kos pisali pisma zamolivši ga da svakako posjeti osnovnoškolce u Svetome Iliji i iznenadi ih poklonima. Stoga je zamolio predsjednika Općinskoga vijeća Zdravka Ostroškoga i Ivanu Košćak da mu pomognu u podjeli slatkih poklona učenicima.

os_sveti_ilija_sveti_nikola_1.JPG

os_sveti_ilija_sveti_nikola_2.JPG

os_sveti_ilija_sveti_nikola_3.JPG

os_sveti_ilija_sveti_nikola_4.JPG

os_sveti_ilija_sveti_nikola_5.JPG

os_sveti_ilija_sveti_nikola_6.JPG

os_sveti_ilija_sveti_nikola_7.JPG

os_sveti_ilija_sveti_nikola_8.JPG

os_sveti_ilija_sveti_nikola_9.JPG