FOTO U Kolodvorskoj ulici u Varaždinu postavljena tabla sa stihovima Balade Petrice Kerempuha

Varaždinske vijesti | 22.5.2018. u 08:51h | Objavljeno u Društvo

Članovi Hrvatsko-njemačkog društva Varaždin su u nedjelju, 20. svibnja, na ideju Predraga Daraboša na adresi Kolodvorska ulica 4 u Varaždinu postavili dvojezičnu ploču s tekstom Miroslava Krleže – Balade Petrice Kerempuha.

Ploču su otkrili predsjednik HNDV Daniel Pantaler i Vesna Petanjek nakon čega su tekst na njemačkom i na hrvatskom jeziku pročitale članice predsjedništva Monika Petrić i Geraldina Cesar, dok se idejni začetnik obratio skupini na lijepom starohrvatskom jeziku.

- Spoštovane i spoštovani! Čast mi je i špas pretcaviti jošče jenu kunst-edukativnu spomen-ploču vu projektu Kajkavska Kolodvorska, projektu šterem je cil vrnuti starega bleščavila i imenitosti negdar najlepšoj vulici varaždinskoj. Skupina samorganzeranih entuzijastof vre je uspela vu pričetnoj nakani. Postavlen je prvi na svetu spomnik - inštalacija Kajkavskem, pa su tu haikui domačih vitiznancof, Kajkavka galerija na vuglu i tak nadalem. Denes smo otkrili ploču s verzušima iz Balade Petrice Kerempuha, po omi Varaždinca Miroslava Krleže vu prepevu jošče jenega domovine sina, Borisa Perića šteremu se zafaljujemo na hasnovitu delu. I na zvršetku zafaljujemo pokrovitelu Hrvatsko-njemačkom društvu Varaždin - rekao je Daraboš tom prilikom okupljenima.

Galerija slika
Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.