FOTO: U Ivancu 280 mališana ogledalo snage u olimpijskom duhu Foto: B. Težak / Grad Ivanec

FOTO: U Ivancu 280 mališana ogledalo snage u olimpijskom duhu

Varaždinske vijesti | 11.6.2017. u 17:53h | Objavljeno u Društvo

Dvije stotine i osamdeset mališana iz osam predškolskih ustanova bili su ponosni sudionici 7. olimpijskog festivala dječjih vrtića održanog na nogometnom igralištu NK Ivančice.

Uz tradicionalne domaćine, klince i tete iz Dječjeg vrtića Ivančice, na sportskim terenima boje svojih ustanova srčano su branili i mališani iz njegova područnog odjela u Radovanu, zatim Latice u Klenovniku, Maje Pčelice iz Ladanja Donjeg, Sreće iz Vinice, Runolista iz Žarovnice, Petra Pana iz Črešnjeva i Bambija iz Ivanca.

Praćeni glazbenom koračnicom, mali sportaši odjeveni u bijele majice na terene su ušli u mimohodu te se potom svečano postrojili. Nakon intoniranja himne i paljenja olimpijskog plamena, nestrpljivim olimpijcima uspjeh u natjecanjima poželio je gradonačelnik Milorad Batinić, koji je i otvorio Olimpijadu.

Maleni su se natjecali u više disciplina - u nogometu, štafeti, skoku u dalj, bacanju loptice i u utrci na 50 metara. Prvo mjesto osvojile su Srećice iz Vinice, druge su ivanečke Ivančice, a treće ladanjske Pčelice. Nagradu za fair play dobili su ivanečki Bambiji.

Olimpijski festival održan je pod pokroviteljstvom HOO-a i uz veliku potporu ZŠU koja je malim natjecateljima i ove godine pružila svu potrebnu organizacijsku i logističku potporu. Dječja olimpijada u Ivancu ponovno se potvrdila kao vrijedan pedagoški projekt koji promiče izvorne vrijednosti olimpizma i potiče rano razvijanje rekreacijskih navika.