FOTO: Toplički KUD-ovci velikim godišnjim koncertom najavili slavljeničku godinu Foto: Grad Varaždinske Toplice

FOTO: Toplički KUD-ovci velikim godišnjim koncertom najavili slavljeničku godinu

Varaždinske vijesti | 27.11.2019. u 08:00h | Objavljeno u Društvo

Članovi Kulturno umjetničkog društva "Toplice" iz Varaždinskih Toplica i ove su godine priredili veliki godišnji koncert.

Tradicionalna priredba topličkih KUD-ovaca održana je u nedjelju, 24. studenoga, u kino dvorani „Ljubelj“, a bila je prilika to da publici predstave koreografije i izvedbe s kojima su nastupali diljem Hrvatske i u inozemstvu. Na godišnjem koncertu nastupile su se sve sekcije KUD-a: mješoviti pjevački zbor, tamburaška sekcija te mlađa i odrasla folklorna sekcija.

- U 2019. godini smo uistinu imali brojne nastupe pa smo publici osim samih izvedbi na pozornici, pokazali i fotografije s naših gostovanja. Održali smo 30-ak nastupa u Hrvatskoj, a odradili smo i jedno gostovanje u mađarskom Pečuhu – istaknula je predsjednica topličkog KUD-a, Silvia Matkun.

Na Međunarodnom festivalu tamburaške glazbe u Osijeku i na državnom natjecanju, gdje su predstavljali Varaždinsku županiju, članovi KUD-a "Toplice" osvojili su brončane plakete. U moru ostalih nastupa svakako treba istaknuti i dvije županijske smotre na kojima su se predstavile tamburaška i mlađa folklorna sekcija, ali i odlazak na Đakovačke vezove. Nastupi članova topličkog KUD-a nezaobilazni su i na svim gradskim manifestacijama i događanjima.

- Sljedeće godine obilježavamo 40 godina djelovanja. Pripremili smo brojna iznenađenja tako da će cijela godina proteći u pravom slavljeničkom raspoloženju – otkrila je Silvia Matkun.