FOTO: Svjetski tjedan svemira u III. OŠ obilježili uz rakete i satelite Foto: III. OŠ Varaždin

FOTO: Svjetski tjedan svemira u III. OŠ obilježili uz rakete i satelite

Varaždinske vijesti | 18.10.2017. u 15:03h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Učenici III. Osnovne škole Varaždin, okupljeni u izvannastavnoj grupi "Kreativa" pod vodstvom učiteljice Ivane Banek, ove su godine prvi put sudjelovali u obilježavanju Svjetskog tjedna svemira, međunarodne manifestacije kojom se želi potaknuti bolje upoznavanje i istraživanje svemira.

Od 4. do 6. listopada učenici su tako na radionicama učili o svemiru, izrađivali kartu jesenskog zviježđa, svemirsku raketu te umjetne satelite od papira, folija, kartona i otpadnih materijala. Oslikavali su vrata razreda, a pridružili su im se i učenici 5. razreda na satu likovne kulture crtežima galaksija. Zanimljivoj izložbi radova rado su se odazvali učenici i roditelji.

World Space Week Association (WSWA) najveća je svjetska obrazovna organizacija povezana sa svemirom, a pokrenuli su je Ujedinjeni narodi (UN) i Vijeće za miroljubivo korištenje svemira te Ured za izvanzemaljske poslove. Svake godine u obilježavanje Svjetskog tjedna svemira žele uključiti čim više ustanova, škola, vrtića, muzeja, fakulteta, knjižnica i pojedinaca.