FOTO Sveti Ilija: Općinske nagrade za najuspješnije učenike i studente Foto: Ivana Dreven

FOTO Sveti Ilija: Općinske nagrade za najuspješnije učenike i studente

| 22.7.2016. u 16:02h | Objavljeno u Društvo

Uz Dan općine Sveti Ilija, općinski su čelnici osnovnoškolcima, srednjoškolcima i studentima koji su na županijskim, državnim i međunarodnim natjecanjima, pojedinačno ili ekipno, ostvarili zapažene rezultate, odnosno dobili rektorovu nagradu, danas podijelili pohvalnice i novčane nagrade.

Načelnik Marin Bosilj i predsjednik Općinskog vijeća Zdravko Ostroški ugostili su tako u općinskim prostorijama uspješne učenike i studente. Nagrađeno ih je ukupno 24 - studenti Dino Bosilj i Tomislav Kreš, srednjoškolac Leon Bosilj, te osnovnoškolci iz osnovnih škola Sveti Ilija i Beletinec: David Mavrić, Lovro Ostroški, Filip Bosilj, Bruno Ivičević, Lana Tkalčec, Leonardo Bužanić, Luka Plantak, Ema Priher, Martin Hrastić, Anamarija Plantak, Irena Detić, Gabrijel Sokol, Ivan Plantak, David Sokol, Vinko Horvatić, Emanuel Varović, Tin Blaži, Fran cepanec, Helena Bosilj, Matija Šegović i Benjamin Horvatić.

- Zadovoljan sam i sretan što sam dobio ovu nagradu, a nadam se da ću u budućnosti biti još uspješniji, jer planiram u Rijeku na Prometni fakultet - rekao je Leon Bosilj, koji je završio Strojarsku i prometnu školu Varaždin, a osvojio je prvo mjesto na državnom natjecanju u obrazovnom sektoru promet i logistika.

Tomislav Kreš završio je 4. godinu Muzičke akademije u Zagrebu, smjer Truba, a općinsku je nagradu dobio za osvojeno prvo mjesto na međunarodnom natjecanju "Davorin Jenko" u Beogradu.

- Ugodno me iznenadila ova općinska nagrada, jer manje općine obično nemaju puno sredstava. Smatram da je jako pohvalno što Općina pruža podršku mladim ljudima u njihovom radu - naglasio je Tomislav.

- Općina prvi put dodjeljuje nagrade za najuspješnije učenike i studente. Osim pohvalnica, dodjeljuju se i novčane nagrade kao poticaj za daljnji rad i uspjeh. Simbolično želimo pokazati da primjećujemo njihov rad, zalaganje i da im želimo biti podrška u daljnjim uspjesima - rekao je načelnik Bosilj te dodao da je iz općinskog proračuna za nagrade izdvojeno ukupno 9.250 kuna. Također, Lei Hamelec, koja je u prošloj školskoj godini bila učenica generacije OŠ Beletinec, naknadno je uručeno prijenosno računalo.

 

Galerija slika