FOTO Svečano ispraćena nova generacija maturanata Strojarske i prometne škole Varaždin

vv | 9.7.2024. u 20:00h | Objavljeno u Društvo

U srijedu, 3. srpnja održana je prigodna svečanost povodom ispraćaja generacije maturanata 2023./24. koji su uspješno završili svoje srednjoškolsko obrazovanje na Strojarskoj i prometnoj školi u Varaždinu. 

Bila je to svečanost koja je okupila ne samo maturantice i maturante, nego i njihove razrednice i razrednike, mentorice i mentore, profesorice i profesore kao i ostale djelatnike Strojarske i prometne škole koji su nazočili i posljednji put se družili i oprostili od učenika četverogodišnjih i trogodišnjih razreda. Svečani program pripremila je profesorica Nevenka Mitrović, a voditeljice su bile Paula Mašić i Nina Zbodulja, učenice 2.b razreda. Na ovu svečanost došao je i Igor Šoković, predsjednik Obrtničke  komore Varaždinske županije

Na samom početku priredbe, prigodnim se govorom obratila ravnateljica škole, profesorica Snježana Klarić te svima nazočnima poželjela toplu dobrodošlicu. S ponosom je istaknula značajne uspjehe koje su maturanti ostvarili ove školske godine, ali je u svom govoru spomenula  važnost i doprinos svih ostalih učenika, nastavnika i svih djelatnika škole koji svojim profesionalnim radom svakodnevno doprinose visokom ugledu Strojarske i prometne škole, ne samo u županiji, nego i šire.

Zaista lijepim i emotivnim riječima u svom pozdravnom govoru, u ime cijele generacije maturanata 2023./24., oprostio se maturant Mateo Zrinski, učenik 4.a razreda – istaknuvši posebnu zahvalnost i poštovanje razrednicama i razrednicima – na njihovoj brizi, dobroti, podršci, razumijevanju i strpljenju. Svojim primjerom ulijevali su povjerenje, a svojim riječima usmjeravali i poticali  na uspješan završetak svake, pa tako i ove završne godine.

U najsvečanijem dijelu programa istaknuti su i nagrađeni  učenice i učenici koji su svojim znanjem, trudom i zalaganjem ostvarili značajne uspjehe na različitim prestižnim natjecanjima tijekom školske godine.

- Raduje nas i jako smo ponosni na svaki ostvareni rezultat. Uspjesi i osvojene zlatne medalje samo su kruna za uloženi trud i stručna znanja učenika i njihovih mentorica i mentora koji su na vrijeme znali prepoznati nadarenost i motiviranost svojih učenika te ih pripremati da nauče još bolje i više u područjima svoje struke ili u drugim izvannastavnim aktivnostima. Jako smo ponosni i sretni jer je i ove godine bilo jako puno kategorija u kojima su istaknuti najuspješniji učenici. Želimo svim  maturanticama i maturantima Strojarske i prometne škole Varaždin, puno sreće i uspjeha u svemu što žele postići i ostvariti. Danas su  uspješno zatvorili jedan veliki životni krug, ali još puno ... puno novih izazova tek je pred njima. Mladi su, obrazovani, pametni i odvažni. -  javljaju iz škole.

Čestitke, priznanja i prigodne nagrade – učenicima i njihovim mentorima- uručila je ravnateljica škole profesorica Klarić, ali i predsjednik Obrtničke komore Varaždinske županije Igor Šoković.

Najbolja učenica trogodišnjih završnih razreda je Jana Golubić (3.e), a najbolja učenica četverogodišnjih razreda je Ana Pajtak (4.d). Ana Pajtak je ujedno izabrana kao predstavnica Strojarske i prometne škole u prestižnom izboru za najboljeg učenika završnih razreda ove školske godine. Osim odličnog uspjeha i uzornog vladanja tijekom cjelokupnog školovanja, Ana je osvojila zlatnu medalju na natjecanju WORLDSKILLS CROATIA 2024. u disciplini Prometna tehnologija i logistika. Njezina mentorica bila je profesorica Marijana Balić-Lovrec. 

S istog natjecanja WORLDSKILLS CROATIA 2024. u školu su stigle još tri zlatne medalje. Osvojili su ih dvojica učenika koja su sudjelovala u timu, u disciplini Kućne instalacije, a to su Fran Golubar i Dino Lukavski iz 3.e razreda. Njihov mentor bio je Krunoslav  Puček.

Pokazanim znanjem i izvrsnim vještinama u disciplini Vožnja motornog vozila, najbolji rezultat i zlatnu medalju osvojio je Nikola Mašić iz 3.h, uz stručnu pomoć i suradnju svog instruktora-mentora Željka Ivanuše.

U ostatku programa nizale su se kategorije i isticali svi oni učenici koji su svojim radom, znanjem, trudom i motivacijom sudjelovali u različitim međužupanijskim natjecanjima, ali i mnogobrojnim školskim i izvanškolskim aktivnostima te svojim angažmanom doprinosili ugledu i promidžbi Strojarske i prometne škole.