FOTO Stadion „Sloboda“ trebao bi dobiti novu rasvjetu i nogometni teren s umjetnom travom

MGA | 18.3.2022. u 18:00h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina upravlja s tri sportska objekata kojima je vlasnik Grad Varaždin. To su Sportska dvorana „Varaždin“ u Graberju, Sportski centar „Sloboda“ i Sportski centar „Srednjoškolac“.

Sportski centar „Sloboda“ izgrađen je 1987. godine. Glavni tajnik Zajednice Patrik Koščak podsjeća da je najveća rekonstrukcija unutrašnjosti „Slobode“, prostora svlačionica i sanitarnog čvora izvedena 2017. godine. Godinu ranije rekonstruirana je kotlovnica. Rekonstrukcija atletske staze, svih borilišta, nogometnog igrališta, pomoćnih terena, s nabavkom kompletne opreme, sve u suradnji s Gradom Varaždinom, provedena je 2019. godine.

– Bili smo domaćini Europskog ekipnog atletskog prvenstva, jednog od boljih izdanja koje su svi pohvalili. To je bilo drugo izdanje ovog natjecanja ikad održano. Sve je bilo izvrsno i lijepo je bilo vidjeti stadion „Sloboda“ kako sja na televizijskom prijenosu – rekao je Koščak. U dvije pandemijske godine ulagalo se u tekuće održavanje.

– Ali sada razmišljamo prema naprijed. Idemo s postavljanjem rasvjete na stadionu Sloboda. U suradnji s nogometnim klubom pokušat ćemo urediti pomoćni teren umjetnom travom. I naravno, tu je i zaštitna ograda koja je iz 1986. godine. Mora se zamijeniti i postaviti nova – najavio je glavni tajnik Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina.

– Stadion „Sloboda“, dvorana „Graberje“, igralište „Srednjoškolac“, svi objekti kojima upravlja Zajednica, sve su to multisportski objekti, koristi ih više klubova. Na stadionu „Sloboda“ korisnici su od savate boksa, streličara, atletičara, nogometaša, a svi klubovi koriste „Slobodu“ kao centar za bazične pripreme, cijeli sport Varaždina je u jednom trenutku godine na ovom stadion. Mi imamo 47 klubova koji koriste objekte kojima upravlja Zajednica, bez naknade, i za trenažne i za natjecateljske aktivnosti. Za sva natjecanja objekte priprema Zajednica. Trudimo se da to bude prilagođeno svakom sportu zbog njegove specifičnosti. Pokušavamo da to bude visoka razina pripremljenosti i da bude ugodno svim sportašima koji ih koriste – zaključio je Koščak.