FOTO Sportski susreti umirovljenika: više od 100 umirovljenika iz  županije pokazalo zavidnu formu Foto: Grad Varaždinske Toplice

FOTO Sportski susreti umirovljenika: više od 100 umirovljenika iz županije pokazalo zavidnu formu

vv | 21.8.2022. u 14:40h | Objavljeno u Društvo

Tuhovec je u petak bio domaćin sportskih susreta umirovljenika Varaždinske županije u organizaciji Udruge umirovljenika Varaždinske Toplice. Više od 100 članova iz umirovljeničkih udruga iz Sračinca, Svibovca, Velikog Bukovca, Gornjeg Kneginca, Martijanca, Jalžabeta, Breznice i naravno, domaćina Varaždinskih Toplica natjecalo se u četiri discipline - visećoj kuglani, bacanju kolutova, pikadu i bacanju kamena s ramena.

Najbolje ekipe

Prvo mjesto ekipno u pikadu osvojila je ekipa Gornji Kneginec ispred umirovljenika iz Martijanica te Udruge umirovljenika Prigorčica, dok je pojedinačno najbolja bila Božena Koščak iz Gornjeg Kenginca.

Gornji Kneginec osvojio je prvo mjesto i u visećoj kuglani ispred Varaždinskih Toplica i Jalžabeta. U ovoj disciplini prvo mjesto pojedinačno osvojio je Ivan Mikulčić iz Varaždinskih Toplica. Mikulčić je naglasio kako se ovim sportom bavi već više desetaka godina i da ljubav prema tom sportu, što se tiče osobno njega, traje i dalje.

U bacanju kolutova dominirala je domaća ekipa Varaždinskih Toplica ispred Gornjeg Kneginca i Martijanca dok je pojedinačno najbolja bila Marica Kefelja.

U tjelesno najzahtjevnijoj disciplini, bacanju kamena s ramena, najjačim i najspremnijim pokazali su se umirovljenici i umirovljenice iz Jalžabeta. Iza sebe su na drugom i trećem mjestu ostavili Varaždinske Toplice i Martijanec. Dominaciju Jalžabeta u toj disciplini potvrdio je Josip Magić pojedinačnom pobjedom.

Dobra kondicija

- Umirovljenici se drže i bore se. Ovo natjecanje je pokazalo da smo još uvijek u dobroj kondiciji unatoč godinama. Mogu reći da sam ugodno iznenađen odazivom i atmosferom. Ovo su sve članovi naših udruga koji se žele kretati, rekreirati, natjecati - kazao je glavni organizator i predsjednik Udruge umirovljenika Varaždinske Toplice Josip Plantak koji je naglasio kako iza organizacije stoji odličan tim uz pomoć brojnih donatora.

Da Grad Varaždinske Toplice kontinuirano podupire svoju udrugu umirovljenika potvrdila je i gradonačelnica Dragica Ratković koja je prilikom otvorenja sportskih susreta istaknula zadovoljstvo što su organizatori uspjeli okupiti ovako velik broj umirovljenika iz raznih dijelova županije.

- Drago mi je vidjeti da se umirovljenici, nakon dvije pandemijske godine koje su posebno utjecale na njihovu populaciju, ponovno druže i rekreiraju. Pokazali su itekako dobru formu na kojoj bi im mogle zavidjeti i mlađe generacije. Grad Varaždinske Toplice puno ulaže u sport i rekreaciju te nastoji što više promovirati zdrav način života, pa je lijepo vidjeti da našu sportsku infrastrukturu koju kontinuiramo razvijamo koriste sve generacije – rekla je gradonačelnica Ratković.