Koncert Glazbene škole Varaždin Foto: Foto agencija Sjever

FOTO: Sjajan koncert Glazbene škole Varaždin nagrađen glasnim pljeskom publike

Varaždinske vijesti | 21.3.2019. u 12:22h | Objavljeno u Društvo

Ovog utorka u Glazbenoj školi u Varaždinu tražila se stolica više na koncertu učenika Glazbene škole s Varaždinskim komornim orkestrom. Mladi i talentirani glazbenici osnovnoškolskog i srednjoškolskog obrazovanja i ove su godine dobili priliku nastupiti uz orkestar. Nakon višemjesečnih priprema, uz pomoć svojih mentora, uspješno su položili audiciju te dobili priliku nastupati uz iskusne glazbenike Varaždinskog komornog orkestra.

Svirajući na klaviru, rogu i klarinetu svoje su vještine publici predstavili Matej Ratković, Ivan Juranko, Tara Vidović, Jan Borak, Luka Taradi, Fran Povijač, Franjo Mlinarić, Fran Keretić i Viktor Novak, a pridružili su im se i budući operni pjevači Vinka Siladi, Ema Kovačić, Dorian Stipčić, Tia Pikija i Damian Klemenčić.

Učenici svake godine imaju priliku nastupati na kraju Varaždinskih baroknih večeri uz glazbenike Komornog orkestra na kojem izvode repertoar određenog stilskog razdoblja, dok je na ovom koncertu odabir skladbe prepušten odabiru mentora i učenika, što učenicima predstavlja izrazito veselje. Kako učenici i sami često ističu, nastupati uz orkestar velika je želja njih većine te sudjelujući na ovoj vrsti koncerta uvijek imaju priliku naučiti nešto novo. Kao vrsni mentori, predstavnici komornog orkestra na ovakvim su koncertima u prilici svoje znanje i vještine prenijeti na mlade nade varaždinskog i hrvatskog glazbenog života.

Za svoj su sjajan nastup svi bili nagrađeni pljeskom publike koja je dva sata uživala u izvrsnom programu koji su im pripremili učenici i profesori Glazbene škole u Varaždinu.

Nakon ovog uspješnog koncerta, već nas početkom travnja očekuje novo događanje u Glazbenoj školi u Varaždinu. Naime, Glazbena škola organizator je međunarodnog natjecanja puhača “Varaždin Woodwind & Brass” na kojem se ove godine očekuje 600 prijavljenih kandidata iz različitih dijelova svijeta.