FOTO Sedmaši iz OŠ Sveti Ilija briljirali na državnim natjecanjima Foto: OŠ Sveti Ilija

FOTO Sedmaši iz OŠ Sveti Ilija briljirali na državnim natjecanjima

VV / S. Lelkić | 5.6.2021. u 16:47h | Objavljeno u Društvo

Ove su godine vrijedni sedmaši iz Osnovne škole „Vladimir Nazor“ u Svetome Iliji sudjelovali na trima državnim natjecanjima te postali prvaci i doprvaci države. Riječ je o učenicima 7.a razreda: Jani Hosni, Blažu Hrastiću i Eugenu Cikaču.

Učenica Jana Hosni sudjelovala je na državnoj razini Smotre literarnih, dramsko-scenskih i novinarskih radova LiDraNo kao jedina predstavnica Varaždinske županije u kategoriji samostalnih novinarskih radova. Od ukupno 80 pristiglih radova iz cijele Hrvatske za državnu je razinu izabrano samo 15 najboljih, a jedan od njih bio je i Janin rad "Moj prijatelj Hašimoto". Rad je dobio odlične pohvale, posebno od novinara Marka Matijevića i Marka Podruga koji je za rad rekao: "Proguta se u sekundi i opet se krene čitati ispočetka". Radovi se na državnoj Smotri ne rangiraju i svi se sudionici smatraju državnim prvacima. Janina je mentorica učiteljica Hrvatskoga jezika Maja Priher.

OS_Sveti_Ilija_Jana_Hosni.jpg

Učenik Blaž Hrastić dvostruki je županijski prvak te državni prvak Natjecanja mladih tehničara. Na županijskom Natjecanju mladih tehničara, u kategoriji Strojarske konstrukcije, osvojio je prvo mjesto. Mentor mu je bio učitelj Tehničke kulture Tomislav Čavlek. Blaž je osvojio prvo mjesto i na županijskome Natjecanju iz Biologije gdje mu je mentor bio učitelj Luka Milinković. Potom je sudjelovao na 63. državnome Natjecanju mladih tehničara koje se sastojalo od pisanoga ispita u trajanju od 90 minuta, izrade tehničke tvorevine za koju su natjecatelji imali šest školskih sati te usmene obrane rada. Blaž je bio vrlo uspješan u svim dijelovima natjecanja te je osvojio 83 od mogućih 100 bodova i tako postao državnim prvakom u kategoriji Strojarske konstrukcije.

OS_Sveti_Ilija_Blaz_Hrastic_na_Natjecanju_2.jpg

Na županijskome natjecanju iz Biologije Blaža je s jednim bodom zaostatka slijedio razredni kolega Eugen Cikač. Tako je Eugen osvojio drugo mjesto te se i on plasirao na državnu razinu natjecanja. Naposljetku je postao doprvakom države iz Biologije, a od prvoga ga je mjesta dijelilo samo pola boda. Eugenov je mentor učitelj Luka Milinković.

OS_Sveti_Ilija_Eugen_Cikac_s_ravnateljicom_Andjelkom_Rihtaric_i_mentorom_Lukom_Milinkovicem.jpg

Troje prvaka u njihovom je razredu posjetila ravnateljica škole Anđelka Rihtarić kako bi im čestitala na odličnome uspjehu. Jana, Blaž i Eugen s osmijehom su primili srcem birane znakove pažnje te iskrene čestitke uz gromoglasan pljesak svojih prijatelja. Susreti su zabilježeni fotoaparatom iza kojega su stajale vjeroučiteljica Gordana Šimunec, pedagoginja Ines Pranjić Furjan i socijalna pedagoginja Iva Čižmešija.

OS_Sveti_Ilija_Blaz_Hrastic_na_Natjecanju.jpg

OS_Sveti_Ilija_Blaz_Hrastic_s_ravnateljicom_Andjelkom_Rihtaric.jpg

OS_Sveti_Ilija_Blaz_Hrastic_s_ravnateljicom_Andjelkom_Rihtaric_2.jpg

OS_Sveti_Ilija_Eugen_Cikac_s_ravnateljicom_Andjelkom_Rihtaric.jpg

OS_Sveti_Ilija_Eugen_Jana_i_Blaz_s_ravnateljicom_te_mentorima_Tomislavom_Cavlekom_i_Lukom_Milinkovicem.jpg

OS_Sveti_Ilija_Jana_Hosni_s_ravnateljicom_Andjelkom_Rihtaric_i_mentoricom_Majom_Priher.jpg

OS_Sveti_Ilija_Jana_Hosni_s_ravnateljicom_Andjelkom_Rihtaric.jpg

OS_Sveti_Ilija_Ravnateljica_Andjelka_Rihtaric_u_7a_razredu.jpg

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci