FOTO: Sajam "Veseli Kneginec" pokazao svu raskoš kneginečkog kraja Foto: Krešimir Đurić

FOTO: Sajam "Veseli Kneginec" pokazao svu raskoš kneginečkog kraja

Varaždinske vijesti | 3.11.2018. u 18:16h | Objavljeno u Društvo

Mališani Dječjeg vrtića Bubamara iz Gornjeg Kneginca svojim su nastupom bili najljepši uvod u 9. tradicijski sajam Veseli Kneginec – tradicija u vinu, zanatima i običajima, koji se danas održava u dvorani Osnovne škole u Gornjem Knegincu.

Sajam je osmišljen kao manifestacija izložbenog, prodajnog, degustacijskog, edukativnog i zabavnog karaktera, s ciljem da posjetiteljima približi etnološku baštinu kneginečkog kraja kroz autohtonu gastronomsku ponudu, tradicijske proizvode, stare zanate, glazbu i običaje.

Nakon vrtićaraca, nastupili su i folkloraši iz KUD-a Knegingrad i članice Društva sportske rekreacije "Žene u formi", Udruga vinogradara i voćara Varaždinbreg održala je svečanost krštenja mošta, a posjetiteljima su se predstavile i zadruge, OPG-ovi, domaće radinosti te restorani i udruge s područja općine Gornji Kneginec te susjednih općina i županija. Uživalo se tako uz degustacija mladih vina, voćnih sokova i rakija, prikaze vezenja i izrade cvijeća od papira, kao i lepoglavske čipke i ostalih radova, održane su radionice za djecu, mirisali su domaći kolači i druge tradicijske slastice i autohtona, domaća jela te gulaš od divljači i jela od ribe...

Program će završiti koncertom "Kajkavski cabaret uz vinske pjesme i napitnice" kojim će se predstaviti Mirko Švenda Žiga i Cimbalski band. Koncert počinje u 19 sati pa još uvijek stignete na "Veseli Kneginec"!