FOTO Rode u Kninu na obilježavanju Dana pobjede i domovinske zahvalnosti Foto: Specijalna jedinica PU varaždinske Rode

FOTO Rode u Kninu na obilježavanju Dana pobjede i domovinske zahvalnosti

VV | 6.8.2022. u 12:20h | Objavljeno u Društvo

Ratni pripadnici specijalne jedinice policije PU varaždinske Roda u petak, 5. kolovoza sudjelovali su na svečanom obilježavanju Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 27. obljetnice vojno-redarstvene akcije "Oluja" u Kninu.

- Kako bi se obilježilo veliki dan svih Hrvata, odana je počast poginulim braniteljima u Domovinskom ratu polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod Spomenika hrvatske pobjede "Oluja 95“, nakon čega je slijedila središnja svečanosti u Kninu na nogometnom stadionu NK "Dinara. Po završetku svečanosti, služena je sveta misa u Crkvi Gospe Velikoga Hrvatskoga Krsnog Zavjeta. Cijela manifestacija završena je zajedničkim druženjem svih prisutnih - izvijestili su pripadnici specijalne jedinice PU varaždinske.

Naime, Knin i slavna 1995. godina bude mnoga sjećanja na dane iz Domovinskog rata.

- Vojno-redarstvena akcija Oluja jedna je od ključnih akcija za oslobođenje Lijepe Naše u Domovinskom ratu u kojoj je sudjelovalo preko 200.000 hrvatskih heroja, a svoj veliki doprinos dala je i Specijalna jedinica PU varaždinske Rode. U samo 84 sata, naši heroji oslobodili su preko 10.000 četvornih kilometara okupiranog područja. S velikom tugom prisjećamo se 204 policajaca i vojnika koji su izgubili živote te dva koja slove kao nestala. Ukupno 1100 branitelja i vojnika bilo je ranjeno. Ttisuće oluja, ali samo jedna slobode vrijedna – VRO Oluja – 1995. - poručuju.

 

Označeno u