FOTO: Publika uživala u humanitarnom koncertu OŠ Novi Marof Foto: Grad Novi Marof

FOTO: Publika uživala u humanitarnom koncertu OŠ Novi Marof

Varaždinske vijesti | 20.12.2017. u 16:21h | Objavljeno u Društvo

Da se nalazimo u najljepšem dijelu godine, u kojem dolazi vrijeme mira, opraštanja, ljubavi i darivanja, uvjerili su nas u to i učenici i djelatnici Umjetničkog odjela Osnovne škole Novi Marof.

U ponedjeljak, 18. prosinca, pred prepunom dvoranom Kulturnog centra "Ivan Rabuzin", održan je Humanitarni božićni koncert u sklopu UNICEF-ova projekta "Škole za Afriku" u koji je i ove godine uključena OŠ Novi Marof, pod vodstvom koordinatorice projekta Božene Hokman, defektologinje škole. Likovna grupa razredne nastave izradila je keramičke privjeske s afričkim motivima i na taj način prikupila 1.742 kune.

Svim prisutnima obratili su se ravnatelj škole Anđelko Bošnjak i gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač, istaknuvši izvrsnu suradnju Grada i škole. Publika je sat i pol uživala u instrumentalnim i vokalnim skladbama koje su izvodili učenici polaznici Umjetničkog odjela. Bilo je tu izvrsnih solističkih nastupa, ali i točaka kroz koje se mogla vidjeti i osjetiti radost zajedničkog muziciranja. Izvođači su bili polaznici Početničkog solfeggia, klaviristice, flautistice, violinistica, klarinetist, trombonist, gitaristički duo, komorni sastavi harmonika, Vokalna skupina OŠ, Mali zbor, zbor i tamburaški orkestar, puhački orkestar.

Na kraju koncerta, prigodne riječi uputio je i Dragan Logožar, voditelj Umjetničkog odjela, koji je zahvalio svim izvođačima, kolegicama i kolegama koji su sudjelovali u pripremi koncerta, kao i svim nazočnima koji podupiru rad škole i Umjetničkog odjela.

bozicni_koncert_os_novi_marof_1.JPG

bozicni_koncert_os_novi_marof_2.JPG

bozicni_koncert_os_novi_marof_3.JPG

bozicni_koncert_os_novi_marof_4.JPG

bozicni_koncert_os_novi_marof_5.JPG