FOTO Priznanja za najbolje varaždinske turističke djelatnike i najljepše izloge

| 29.12.2017. u 12:12h | Objavljeno u Društvo

- Nisu nam dovoljna samo kulturna događanja i bogata ponuda kulturnih manifestacija ili znamenitosti, turistu je zapravo potreban čovjek - rekla je direktorica Turističke zajednice Grada Varaždina Jelena Toth na današnjem uručenju priznanja najboljim varaždinskim turističkim djelatnicima.

Priznanja su uručena u sklopu akcije “Čovjek - ključ uspjeha u turizmu” koju već godinama provodi Hrvatska turistička zajednica, a dodijelili su ih gradonačelnik Grada Varaždina Ivan Čehok i direktorica Turističke zajednice Jelena Toth.

- Kada turist prvi puta dođe u Varaždin, prvi kontakt ostvaruje s osobom iz uslužne djelatnosti ili osobom koja je povezana s turizmom. Bitno je da je ta osoba koja ima prvi kontakt s turistom nasmijana, vedra, vesela, druželjubiva, gostoljubiva, prijateljski raspoložena i raspoložena dati savjet i upute, pošto je to što turist pamti. To je ono na temelju čega turist stvara konačan dojam o destinaciji - navela je Toth.

Gradonačelnik Čehok čestitao je svim nagrađenima na njihovim priznanjima za koja je istaknuo da su ih i zaslužili.

Ove godine izabrani su najbolji iz deset kategorija. Tako je i kategoriji kuhar priznanje dobila Ivanka Brkić (Turist d.o.o) a u kategoriji konobar za najboljeg je odabran Bruno Kovačić (Umami d.o.o).

U kategoriji hotelskog domaćinstva, priznanje je dobila Ružića Korpar (Gastrocom d.o.o.) dok je u kategoriji recepcionar za najbolju izabrana Anita Horvat (Hotel Varaždin d.o.o.).

Vjekoslav Košćak dobio je priznanje u kategoriji voditelj hrane i pića (Gastrocom), Josipu Babiću (Parkovi d.d) dodijeljeno je priznanje za najboljeg hortikulturnog djelatnika dok je Nenad Jambrošić (PU Varaždin) izabran za najboljeg policajca.

U kategoriji organizator putovanja odnosno agencijski djelatnik za najbolju je odabrana Dina Kašmo Krainc (Turistička agencija Lily Tours), u kategoriji turistički vodić najbolja je bila Bojana Jagarinec (Društvo turističkih vodića i pratitelja Varaždin), dok je Ivo Grđan (Studenstki centar Varaždin) dobio priznanje za najboljeg djelatnika prodaje i marketinga u turizmu, koji je ujedno u ime svih nagrađenih zahvalio Turističkoj zajednici i Gradu Varaždinu na uručenim priznanjima.

- Nisam očekivao ovu nagradu, ali drago mi je da sam je dobio i jako sam zadovoljan. To je potvrda mog truda i rada, i da ljudi cijene i vide. Hvala im na tome - rekao je Vjekoslav Košćak, jedan od nagrađenih, čiji moto je “Nema zahtjevnih gostiju, nego samo nedovoljno motiviranih konobara!”

Osim priznanja u sklopu akcije “Čovjek - ključ uspjeha u turizmu” Grad Varaždin i Turistička zajednica i ove su godine birali najorginalniji božićni izlog ili najatraktivnije uređenu površinu ispred poslovnog prostora u povijesnoj jezgri. Ukupno je bilo prijavljeno deset izloga, a ocjenjivački sud koji se sastojao od predstavnika Grada Varaždina, Turističke zajednice grada Varaždina i Galerijskog centra izabrao je tri najorginalnija.

- Zapravo smo očekivali više prijava. Želja nam je sa tom akcijom bila da potaknemo i vlasnike poslovnih prostora u središtu grada, i one koji imaju unajmljene prostore, da pomognu Gradu Varaždinu i Turističkoj zajednici u stvaranju jednog blagdanskog raspoloženja u gradu i da svojim malim doprinosom doprinesu da to bude još ljepše - rekla je direktorica Turističke zajednice.

Ove godine, najljepše uređeni božićni izlog imao je “Hair and beauty studio Trish”, drugo mjesto pripalo je “Optici Rauš” a treće “Maloj Lu”. Tako je pobjednik nagrađen s 3 tisuće kuna, drugo mjesto s 2 tisuće dok je treće nagrađeno s tisuću kuna.