FOTO Prijenosna računala za studentice: UDVDR u Ivancu darivala kćeri hrvatskih branitelja Foto: UDVDR Ivanec

FOTO Prijenosna računala za studentice: UDVDR u Ivancu darivala kćeri hrvatskih branitelja

| 6.10.2020. u 19:24h | Objavljeno u Društvo

Kao što su i najavili, prostor u tzv. 'braniteljskoj zgradi' u ulici Lj. Gaja u Ivancu, u Udruzi dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Ivanec sa svojim aktivnostima polako počinju 'puštati' u puni pogon.

Tako su u nizu humanitarnih aktivnosti koje provode kroz godinu, u sklopu projekta „Pomozimo studentima - djeci hrvatskih branitelja kupnjom informatičke opreme (laptopa) – od Iloka do Dubrovnika!", u subotu organizirali svečanost uručivanja prijenosnih računala studenticama, kćerkama hrvatskih branitelja, članova UDVDR RH Podružnice Varaždinske županije.

U uvodnom dijelu nazočne je u ime domaćina pozdravio Ljudvek Cikač, predsjednik UDVDR Ogranak Ivanec, koji se svima zahvalio na dolasku, posebno pročelnici Odjela za humanitarnu djelatnost UDVDR RH Dubravki Kutleša Herljević, kao i Podružnici Varaždinske županije i Ogranku Varaždinske Toplice, Kompjuter Shopu Habek iz Ivanca, te Općini Donja Voća, na pomoći kod organizacije i provedbe ovog projekta.

Cikač je istaknuo da je od 2015. godine u spomenutom projektu Podružnici Varaždinske županije dodijeljeno 20 prijenosnih računala, od čega ih je 8 (plus jedan 'tablet') 'završilo' kod studenata i studentica, djece članova UDVDR Ogranak Ivanec, navevši kako već sada imaju podatke o dvjema studenticama s područja Grada Ivanca koje će naredne godine kandidirati za dodjelu prijenosnih računala u navedenom projektu.

Zahvalu domaćinu iz Ivanca izrazio je županijski predsjednik Branko Družinić, koji je napomenuo kako je i ovo još jedan dokaz vrijednog i predanog rada Ogranka u Ivancu i izrazio nadu da će studenticama prijenosna računala pomoći tijekom obrazovanja, a riječi zahvale svima već spomenutima uputio je i Slavko Čečura, predsjednik Ogranka Varaždinske Toplice.

Prijenosna računala je, ranije, od pročelnice Dubravke Kutleša Herljević, u Zagrebu preuzeo predsjednik Podružnice Branko Družinić, a na prigodnoj svečanosti u Ivancu uručili su ih Slavko Čečura, predsjednik Ogranka Varaždinske Toplice, te Željko Đurin i Marijan Vusić, zamjenik predsjednika i član predsjedništva ivanečkog Ogranka.

Dvije su studentice, kojima su uručena prijenosna računala, s područja djelovanja Ogranka Ivanec, Mateja Kokot iz Donje Voće, te Mihaela Šaško iz Žarovnice, s područja Grada Lepoglave, dok je treća, Magdalena Ratković, iz Grada Varaždinske Toplice.

Vidno uzbuđeni, uz puno pohvalnih riječi, u svojim su obraćanjima i studentice i njihovi roditelji, uz vidljivu ganutost gestom, za primljene poklone izrazili veliku zahvalnost svima koji sudjeluju u ovom projektu, a posebno su naveli ugodu što postoji udruga koja i tako brine o svojim članovima i njihovim obiteljima.

Uz prijenosna računala, studenticama su uručeni i dodatni pokloni, majice, zastave, knjige i torbe za prijenosna računala koje su, uz Odjel za humanitarnu djelatnost UDVDR RH, u suradnji sa svojim sponzorima i donatorima zajednički osigurali Podružnica Varaždinske županije, te Ogranci Ivanec i Varaždinske Toplice.

Odjel za humanitarnu djelatnost UDVDR RH pod vodstvom pročelnice Dubravke Kutleša Herljević nastavio je tako i 2020. godine višegodišnji uspješan projekt „Pomozimo studentima- djeci hrvatskih branitelja kupnjom informatičke opreme (laptopa) – od Iloka do Dubrovnika!".

Donatori su i ove godine osigurali 70-ak prijenosnih računala koji su temeljem iskazanih potreba s terena, a sukladno preporukama Podružnica, Ogranaka i Klubova, pripremljeni za dodjelu u svim županijskim Podružnicama UDVDR RH.

Zbog epidemiološke situacije nije bilo uobičajenog, zajedničkog svečanog uručenja informatičke opreme u Zagrebu, već se ona organiziraju od strane Podružnica i Ogranaka udruge diljem Hrvatske.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci