FOTO: Predstavom uljepšali bolničke dane mališanima u OB Varaždin Foto: Opća bolnica Varaždin

FOTO: Predstavom uljepšali bolničke dane mališanima u OB Varaždin

Varaždinske vijesti | 21.9.2017. u 08:12h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Kako bi razveselili najmlađe bolesnike i na trenutak im stavili osmijeh na lica za vrijeme njihovog boravka u bolnici, glumci zagrebačkog Gradskog kazališta "Žar ptica" u ponedjeljak, 18. rujna, na Odjelu za pedijatriju Opće bolnice Varaždin izveli su predstavu "Ti i ja, mali medo". Na pola sata mali bolesnici i njihovi roditelji zaboravili su na bolnicu i liječenje i smijali se uz priču o prijateljstvu, ljubavi i odrastanju.

- Sretni smo što su glumci bili gosti u našoj bolnici i što su našim malim pacijentima uljepšali dan i izmamili osmijeh na lica - rekla je pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo Opće bolnice Varaždin Anica Sekovanić, naglasivši da nekoliko puta godišnje mali pacijenti imaju priliku pogledati predstavu za svog boravka na liječenju.

Predstava je dio humanitarne akcije "Osmijehom do zdravlja" zagrebačkog kazališta, a izveli su ju Amanda Prenkaj i Berislav Tomičić.

- Predstava redateljice Katje Pegan već je 14 godina na repertoaru, s 250 izvedbi i dio je naše humanitarne akcije. Obilazimo bolnice s pedijatrijama i onkologijama gdje su djeca prisutna. Akciju je osmislila kolegica koja je bila u bolnici i naše kazalište je počelo s akcijom. Velik je interes i svake godine proširujemo krug bolnica koje posjećujemo - kazao je Berislav Tomičić.

- Bolesnički dan malih pacijenata se skrati i nemaju dojam da su u bolnici nego to postaje njihovo normalno dječje okruženje, to im dođe kao neka igraonica - dodala je glavna sestra Odjela za pedijatriju Jasmina Crnčec.

Male bolesnike u varaždinskoj bolnici redovito posjećuju i klaunovi doktori Crveni nosovi te volonteri varaždinskog Društva naša djeca, koji djeci uljepšavaju vrijeme provedeno na liječenju.

ob-varazdin-predstava-za-djecu-zar-ptica-2.JPG

ob-varazdin-predstava-za-djecu-zar-ptica-1.JPG

ob-varazdin-predstava-za-djecu-zar-ptica-3.JPG

ob-varazdin-predstava-za-djecu-zar-ptica-4.JPG

ob-varazdin-predstava-za-djecu-zar-ptica-5.JPG