FOTO Predsjednica RH prvi dan u Varaždinu završila šetnjom i fotografiranjem na Korzu Foto: Krešimir Đurić

FOTO Predsjednica RH prvi dan u Varaždinu završila šetnjom i fotografiranjem na Korzu

vv | 13.12.2016. u 20:58h | Objavljeno u Društvo

Nakon jutrošnjeg dočeka te susreta s predstavnicima Županije i Grada Varaždina, obilaska FOI-a i sastanaka s građanima, Predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović večer je iskoristila za šetnju Varaždinom.

U pratnji gradskih i županijskih dužnosnika Predsjednica je prošetala adventskim sajmom zaustavljajući se kod štandova, a kod klizališta i na Korzu se fotografirala s građanima i djecom. Usto, na poziv varaždinskog gradonačelnika Gorana Habuša posjetila je i Gradsku vijećnicu u kojoj je od 1523. ured gradonačelnika. Razgledala je slike Miljenka Stančića te svoje dojmove upisala u gradsku knjigu. 

Grabar Kitarović sutrašnji drugi dan boravka u Varaždinu iskoristit će za posjet tvrtci Gumiimpex-GRP, a potom će posjetiti Lepoglavu i tvrtku Drvodjelac u Ivancu. U Ludbregu će se pak susresti s načelnicima i gradonačelnicima s područja Varaždinske županije nakon čega kreće za Varaždinske Toplice gdje će je dočekati gradski dužnosnici. Poslijepodne će obići Prvu gimnaziju Varaždin kako bi se upoznala sa STEM programima koje provodi ta škola.