FOTO Blogerica Sandra spremala zimnicu: "Nije sve u receptu, ima nešto i u ljubavi" Foto: Krešimir Đurić

FOTO Blogerica Sandra spremala zimnicu: "Nije sve u receptu, ima nešto i u ljubavi"

VV | 3.9.2022. u 13:03h | Objavljeno u Društvo

Sandra Gašparić, poznata po blogu ReciPeci, jednom od najčitanijih gastro blogova u Hrvatskoj, na varaždinskome je placu danas pripremala svoju najdražu zimnicu – grah salatu. 

Riječ je o već tradicionalnom događaju kojim Gradska tržnica potiče posjetitelje da se okušaju u pripremi vlastitih zaliha za zimu jer to nije ni komplicirano ni skupo, a itekako je ukusno i korisno. Primjerice, salata koju je pripremala Sandra Gašparić gotova je za samo pola sata.

- Potrebna je kvalitetna paprika, babura ili roga, luk, češnjak, rajčica, začini te tajni sastojak - malo truda i ljubavi - otkrila je poznata blogerica danas u Varaždinu.

Osim recepta, svi zainteresirani su na tržnici od Sandre mogli dobiti savjet više o pripremi ove, ali i bilo koje druge zimnice iz njezinog bogatog opusa. Naime, na njenom portalu ReciPeci, dostupno je više od tisuću recepata, s posebnim naglaskom na zimnici jer je, kako kaže Sandra, neprocjenjiv osjećaj zimi uzeti s police staklenku koju ste pripremili vlastitim rukama.

Sandri su se na placu pridružile ženske udruge Hajdina, Kelemen i Trnovečko srce koje su oduševile domaćim kolačima, dok je OPG Korade ponudio je autohtone domaće sokove.

- Na placu je sada vrhunac sezone te se može sve što je potrebno za kvalitetnu zimnicu nabaviti po puno povoljnijim cijenama nego u trgovačkim lancima: Bilo da ste iskusna domaćica ili početnik, plac je prva postaja ako želite pripremiti namirnice za zimu. Ponuda je zaista bogata, a kako su vremena teška i komplicirana, naša je preporuka, svakako pokušajte pripremiti zimnicu sami - rekao je Predrag Ciglar, direktor Gradske tržnice Varaždin koji je izrazio zadovoljstvo početkom nove sezone manifestacija na tržnici te pozvao sve zainteresirane da se prijave na natjecanje u pripremi kotlovine koje će se u sklopu Dana placa održati 17. rujna.