FOTO: Plesom, pjesmom i glumom obilježeno 10 godina rada Udruge "Zipka"

J.Š./Varaždinske vijesti | 22.6.2017. u 15:15h | Objavljeno u Društvo

Udruga udomitelja za djecu i mlade Varaždinske županije „Zipka“ obilježila je jučer u HNK prigodnim i zabavnim programom 10. godina svoga rada.

Udruga „Zipka“ osnovana je s ciljem promicanja udomiteljstva te zastupanja interesa udomitelja i udomljene djece, uz nezaobilaznu senzibilizaciju javnosti.

Uz organizaciju edukacija, predavanja i kreativnih radionica te kulturnih, sportskih i zabavnih manifestacija Udruga priprema i različite izlete te njeguje suradnju s institucijama, civilnim društvom i jedinicama lokalne samouprave.

Problemi udomitelja su poznati, a posebno se ističe profesionalizacija udomiteljstva čijom bi primjenom udomiteljstvo postalo profesija, a što bi bilo osobito važno za one udomitelje koji mirovinski staž ni zdravstvenu zaštitu nisu uspjeli osigurati ni po jednoj drugoj osnovi, kao i mlade obitelji koje su se odlučile za udomiteljstvo.

U skladu s ciljevima Udruge koji se odnosi na zastupanje interesa udomljene djece i mladih koji izlaze iz udomiteljskih obitelji, nakon navršene 18. godine života Udruga je na području Varaždinske županije 2011. godine krenula s projektom 18+ koji obuhvaća osnivanje stambenih zajednica za mlade koji se nemaju kamo vratiti nakon navršenih 18 godina života čime im se pruža podrška u prvim koracima njihove samostalnosti.

Kako je bilo pogledajte u galeriji.

Označeno u